یلدا یعنی یادمان باشد که زندگی آنقدر کوتاه است که یک دقیقه بیشتر با هم بودن را
باید جشن گرفت
یلدایتان مبارک.
یلدا و جشنهایی که در این شب برگزار میشود، یک سنت باستانی است. مردم روزگاران دور و گذشته، که کشاورزی، بنیان زندگی آنان را تشکیل میداد و در طول سال با سپری شدن فصلها و تضادهای طبیعی خوی داشتند، بر اثر تجربه و گذشت زمان توانستند کارها و فعالیتهای خود را با گردش خورشید و تغییر فصول و بلندی و کوتاهی روز و شب و جهت و حرکت و قرار ستارگان تنظیم کنند.
آنان ملاحظه میکردند که در بعضی ایام و فصول روزها بسیار بلند میشود و در نتیجه در آن روزها، از روشنی و نور خورشید بیشتر میتوانستند استفاده کنند. این اعتقاد پدید آمد که نور و روشنایی و تابش خورشید نماد نیک و موافق بوده و با تاریکی و ظلمت شب در نبرد و کشمکشاند.
مردم دوران باستان و از جمله اقوام آریایی، از هند و ایرانی - هند و اروپایی، دریافتند که کوتاهترین روزها، آخرین روز پاییز و شب اول زمستان است و بلافاصله پس از آن روزها به تدریج بلندتر و شبها کوتاهتر میشوند، از همین رو آنرا شب زایش خورشید نامیده و آنرا آغاز سال قرار دادند.
بدینسان در دوران کهن فرهنگ اوستایی، سال با فصل سرد شروع میشد و در اوستا، واژه Sareda, Saredha «سَرِدَ» یا «سَرِذَ» که مفهوم «سال» را افاده میکند، خود به معنای «سرد» است و این به معنی بشارت پیروزی اورمزد بر اهریمن و روشنی بر تاریکی است.
راهـکارهای طـلایـی بـرای کـاهـش سـرعـت پـیری پیرشدن یک فرآیند طبیعی است که نمی توان رخ دادن آن را متوقف کرد؛ فرآیندی که موجب می شود پوست رطوبت خود را از دست داده و آسیب پذیر شود. اما به کارگیری چند راه طبیعی می تواند کمک موثری به کاهش سرعت فرآیند پیری و جوان ماندن کند. پیری در انسان اشاره به فرآیند چند بعدی تغییر فیزیکی، روانشناسی و اجتماعی دارد. برخی از ابعاد پیری طی زمان رشد می کند و برخی از آن کاهش می یابد. در این فرآیند ممکن است زمان عکس العمل انسان کاهش یابد اما حکمت وی نسبت به رویدادها افزایش می یابد. پیری ممکن است جدا از بعد فیزیکی و ظاهری ابعاد مطلوبی هم داشته باشد بنابراین توجه به توصیه هایی که در راستای جوان ماندن و کند شدن روند پیری ظاهری ارائه می شود باید مورد توجه قرار گیرد.
نوشیدن آب فراوان
بدن انسان از 60 درصد آب تشکیل شده است؛ اما امورات روزمره این منبع ارزشمند را خالی می کند، در نتیجه نیاز به پر کردن آن وجود دارد. نوشیدن دست کم 8 لیوان آب در روز مساله ای است که مورد توصیه بسیاری از پزشکان قرار گرفته است. وجود آب کافی در بدن اندامهای داخلی را مرطوب نگاه داشته و عملکرد آنها را در شرایط خوب حفظ می کند. علاوه بر این آب می تواند به کارکرد راحت سیستم هاضمه کمک کند و ناهنجاریهای شکمی را متوقف کند. همچنین نوشیدن آب کافی در داشتن ظاهر انعطاف پذیر، شفاف و مرطوب پوست موثر است.
استرس را کاهش دهید
هر فرد در زندگی خود دچار استرس می شود، اما باید یاد گرفت که این استرس را چگونه مدیریت کرد، این مدیریت به معنای یافتن راهی برای بهتر زندگی کردن خواهد بود. تحقیقات نشان می دهد که استرس ذهنی فرآیند پیری را سرعت می بخشد. وقتی که در زندگی خود تنش یا استرس دارید، به تبع تعادل طبیعی بدن را از دست خواهید داد که این امر به نوبه خود موجب آسیب به ترشح هورمونهای بدن، ترمیم سلولی و تولید کلاژن می شود. در چنین مواقعی می توانید توجه خود را به کارهای دیگری چون ورزش کردن معطوف کنید تا میزان استرس شما کاهش یابد. انجام یوگا، تنفس عمیق و تمرکز ذهنی می تواند استرس را کاسته، اکسیژن و جریان خود را افزایش داده و سطح انرژی بدن را ارتقا دهد.
ماسک میوه ای روی صورت
ماسک صورتتان را از میوه هایی که دوست دارید تأمین کنید؛ چرا که هر کدام از آنها تأثیر متفاوتی روی سلولهای پوست دارند. برای مثال ماسک صورت توت فرنگی که دارای بتاکاروتن فراوان و ویتامین A است می تواند به بازسازی کلاژن کمک کند. آلوئه ورای طبیعی یکی دیگر از بهترین راه حل های خانگی برای ضد پیری است که موجب می شود از شر خطوط چهره و چروکها رها شده و روند پیری را به طور طبیعی درمان کنید. این محصول مراقبت از پوست کاملا طبیعی، نرم و درمان کننده است که می توان آن را با سایر درمانها نیز ترکیب کرد.
مرتب ورزش کنید
ورزش یک گام جدایی ناپذیر در تمام رژیمهای مراقبت از پوست است. همزمان با افزایش سن، بهبود سلامت جسمانی به حفظ انسان در مقابل مشکلات قلبی کمک کرده و موجب می شود که جوان تر بمانید و احساس جوانی کنید، در این راستا ورزش جسمانی به حفظ نیروی عضلانی و انعطاف پذیری آن کمک می کند. ورزش جریان خون را در تمام بدن ارتقا می دهد که این امر به سلامت مغز کمک می کند. یک راه متعارف برای انجام ورزش مورد نیاز پیاده روی است. پیاده روی یک فعالیت عالی قلبی عروقی است که در طولانی شدن عمر نیز موثر است.
دنبال کردن یک رژیم سالم
برای کند کردن روند پیری باید یک رژیم غذایی متعادل داشته باشید که اکثر آن را میوه ها و سبزی ها تشکیل دهند. از گوشت به ترتیب قرمز تا سفید دور بمانید. به این معنا که پرهیز از گوشت قرمز نسبت به غذاهای دریایی دارای اولویت است. با نان سفید خداحافظی کنید و به محصولاتی روی آورید که از غلات کامل تهیه شده اند. میوه ها و سبزی ها آنتی اکسیدانهای حیاتی برای بدن فراهم می کند که می تواند با رادیکالهای آزاد که خود عامل بیماریهای مرتبط با سن است مبارزه کند. خوردن غذای سالم به ظاهر و احساس درونی بهتر کمک می کند و انرژی بسیاری برای انجام کارهایی که دوست دارید برایتان باقی می گذارد.
نکات کنکوری روز خواستگاری
در روز خواستگاری شما زیر ذره بین همه هستید. این که چطور رفتار می کنید، چطور صحبت می کنید و حتی چطور لباس پوشیده اید، روی قضاوت خانواده دختر تاثیرگذار است. بنابراین این نکته ها را بخوانید و سعی کنید مراقب رفتارتان باشید. منظورمان البته این نیست که نقش بازی کنید. فقط سعی کنید رفتار شایسته ای داشته باشید.
دقت کنید
قرار است یک عمر با هم زندگی کنید، پس به رفتار و گفتار همدیگر دقت کنید نه اینکه حواستان به گل قالی و مارک تلویزیون و پرده های قشنگ اتاق باشد. مثلا موقع حرف زدن توجه کنید ببینید که طرف مقابلتان می تواند چهارتا جمله درست و حسابی بگوید؟ اگر نه که کلا بی خیال شوید.
موبایل خاموش
همان اول کار، موبایلتان را خاموش کنید تا نشان دهید برای بقیه اهمیت قائل هستید نه اینکه مدام سرتان توی موبایل و پیامک دادن و انگری بردز باشد.
خودتان باشید
شما هر چقدر هم که بازیگر خوبی باشید، بالاخره یک روز لو می روید. پس سعی کنید خودتان باشید و دروغ نگویید. غلو هم نکنید. شما با 25 سال سن نهایتا دو سال سابقه کار دارید. کسی از شما توقع بیل گیتس بودن ندارد. دخترها هم الکی کلاس نگذارند که هر روز 200 تا خواستگار دارند، تابلو می شوند.
لابی کنید
خانواده تان را نفروشید اما اگر نظرتان درباره هم مثبت بود، یکسری قرار و مدار را همانجا توی جلسه دو نفره تان بگذارید. مثلا همانجا سر تعداد مهریه با هم به توافق برسید. البته توافق نهایی قطعا با نظر پدر و مادرتان انجام می شود.
آرایشگاه بروید
همسر آینده به ظاهر شما اهمیت می دهد. برای او مهم است که شما هم ?#1605;رد? باشید هم خوشتیپ. برای همین سعی کنید قبل از خواستگاری آرایشگاه بروید و خلاصه صفایی به سر و رویتان بدهید. این درست است که شما اهل کتاب و مطالعه هستید ولی خب قطعا هیچ دختری حاضر نیست با بن لادن ازدواج کند.
عطر بزنید
واقعا مهم است. اینکه بوی خوبی بدهید در نظر طرف مقابل تاغثیر بسیار زیادی دارد. حالا اگر عطر و ادکلن دم دستتان نبود، لااقل 5 هزار تومان بدهید یک ضد عرق بخرید، مخصوصا در فصول گرم سال، به شدت توصیه می گردد.
پوآرو نشوید
تحقیق بکنید اما به اندازه. نروید توی تمام نقاطی که خانواده طرف مقابل یک روز از آنجا رد شده و از مردم پرس و جو کنید. هیچ کس در طول زندگی اش بدون اشتباه نبوده، برای همین بی خودی مته به خشخاش نگذارید که چرا پسرعمه داماد بزرگتان دو روز در بازداشتگاه بوده؟
جنبه داشته باشید
شما که بهترین انسان روی کره زمین نیستید، پس یک درصد هم احتمال بدهیده که خانواده عروس، با این وصلت مخالفت کنند. برای همین جنبه داشته باشید و از خودتان ژانگولر درنیاورید. چیزی که زیاد است، دختر خوب دم بخت.
زیاد حرف نزنید
اصلا بزرگتر برده اید برای چه؟ آثار باستانی که با خودتان حمل نمی کنید. بگذارید آنها بیشتر صحبت کنند و هر جا نظرتان را خواستند وارد بحث شوید.
کم بخورید
این یک توصیه دوستانه است. قبل از اینکه بخواهید بروید خواستگاری همه کارهایتان را در خانه بکنید! مفهوم؟! آنجا هم آنقدر نخورید که مجبور شوید با خجالت آدرس دستشویی را بپرسید. خواستگار که دستشویی نمی رود!
حقایقی درباره دخانیات
حقیقت1: اعتیاد به نیکوتین سنگینترین، پرعارضه و پر هزینه ترین و مرگبارترین اعتیاد شناخته شده است.
حقیقت2: 60% قربانیان سرطان ریه ظرف یکسال و 80% سه سال بعد از تشخیص جان می سپارند (از هر 10 نفر مبتلا به سرطان ریه 9 نفر آنان مصرف کننده دخانیات بوده اند)
حقیقت3: خطر سکته در زنان 35 تا 64ساله سیگاری، 5 برابر بیشتر از زنان غیرسیگاری است.
حقیقت4: مصرف دخانیات به ویژه سیگار در سنین جوانی و یا به مدت طولانی، خطر سرطان سینه را به شدت افزایش میدهد.
حقیقت5: بیش از 45% ایرانیان در محل کار یا خانه خود در معرض مستقیم دود سیگار قرار دارند.
حقیقت6: ترکیبات نیکوتین خون نیمی از کودکان ایرانی، بالاتر از حد مجاز است و والدین بسیاری از این کودکان حتی یکبار نیز سیگار مصرف نکرده اند.
حقیقت7: سرطان دهانه رحم در زنان سیگاری 5 بار بیشتر از غیرسیگاریها است.
حقیقت8: هزینه های درمانی افراد سیگاری دو برابر هزینه مصرف سیگار آنان است و اغلب این هزینه نیز از محل بودجه مشترک با افراد غیر سیگاری پرداخت میشود.
حقیقت9: از هر دو نفر سیگاری، یک نفرشان، 15 تا 25 سال زودتر از موعد مقرر میمیرد.
حقیقت10: در ایران، 5 میلیون سال به دلیل مرگهای زود هنگام ناشی از مصرف دخانیات از دست میرود.
حقیقت11: آتشسوزیهای به دلیل ته سیگار سوخته یکی از دلایل عمده خسارت ناشی از این حوادث را شامل میشود.
حقیقت12: از بین بردن خاک، تخریب جنگلها، مصرف آفت کشها، آلودگی آبهای زیر زمینی و هوا از مضرات زیست محیطی دخانیات است.
حقیقت13: نیمی از کودکان جهان (حدود 700 میلیون نفر) در معرض استنشاق دود تحمیلی سیگار قرار دارند.
حقیقت14: سیگار یک قاتل حرفه ای است که به جای کشتن سریع مقتول آنرا با آرامی و سر فرصت و با بدترین شکل خود به دام مرگ و تباهی می کشاند. بعضی از عوارض دخانیات آنقدر دهشتناک است که در مقابل آن مرگ رنگ میبازد.
حقیقت15: شروع مصرف دخانیات به دلیل نداشتن مهارتهای زندگی، احساس نیاز به مقبولیت در گروههای همسن، مشکلات و عوامل استرسزا و افسردگی در ارتباط مستقیم است.
حقیقت16: سیگار در ایجاد شش بیماری از 8 بیماری منجر به مرگ زودرس در جهان نقش دارد.
حقیقت17: شرکتهای چند ملیتی تولید دخانیات، بعد از ناامنی در بازارهای داخلی، امید بسیار زیادی برای تصاحب بازارهای کشورهای جهان سوم داشته و برای اینکار برنامه ریزی گسترده ای را انجام داده اند.
حقیقت18: دخانیات سبب کاهش درآمد بیش از 200 هزار میلیون دلار در سال میشود که بیشتر آن مربوط به کشورهای در حال توسعه است.
حقیقت19: کمپانیهای تولید دخانیات بعد از وضع قوانین ممنوعیت تبلیغات با ایجاد کارخانجات تولید مواد غذایی و محصولات بهداشتی با نام تجاری سیگار خود به تبلیغ غیرمستقیم آن میپردازند.
حقیقت20 : یک فرد سیگاری به طور متوسط سالانه 1?55 کیلو گرم تنباکو مصرف میکند،برای مقایسه باید گفت که وزن مغز نیز در حدود همین مقدار است.
حقیقت21: وابستگی به نیکوتین شایعترین، مهلکترین و پرخرجترین وابستگی به مواد است ضمن اینکه از شدیدترین انواع آن اعتیاد نیز به شمار میرود.
حقیقت22: دخانیات با فقر و بیسوادی رابطه مستقیم دارد و در بعضی نقاط بیش از نیمی از در آمد خانواده صرف مصرف مواد دخانی میشود.
حقیقت23: مصرف سالیانه مصرف دخانیات در یک فرد سیگاری برابر با متوسط هزینه تحصیل یک دانشآموز است.
حقیقت24: حدود 4% دانشآموزان بیش از 50% پول تو جیبیشان را صرف مواد دخانی می کنند.
حقیقت25: مصرف دخانیات در دراز مدت باعث کاهش تمرکز و کندی در روند تصمیمگیری و تفکر میشود.
حقیقت26:شرکتهای دخانی از این حقیقت که سیگارهای ملایم، کم خطرتر از سیگارهای معمولی نیست کاملاً مطلع هستند.
حقیقت27: پیشبینی میشود که در آینده تعداد سیگاریهای جهان از مرز 2 میلیارد نفر بگذرد و مرگ و میر نیز از 10 میلیون نفر فراتر رود و 70% این تعداد نیز در جهان سوم زندگی میکنند.
حقیقت28: نیمی از جمعیت مصرفکننده دخانیات در جهان در نهایت به واسطه دخانیات جان خود را از دست می دهند.
حقیقت29: شیوع مصرف دخانیات در جهان در طی بیست سال گذشته 2 برابر شده است.
حقیقت30: با هزینهای که ایرانیان بابت سیگار و دیگر انواع دخانیات میپردازند، میتوان 10 دانشگاه در سال تاسیس کرد.
حقیقت31: در گواهی فوت افراد سیگاری، میتوان مستقیماً علت مرگ را مصرف دخانیات نوشت.
حقیقت32: ابتلا جوانان به دخانیات،خطر اعتیاد به مواد مخدر و دیگر ناهنجاریهای اجتماعی و فرهنگی را افزایش میدهد.
حقیقت33: روزانه در حدود یکصد هزار نفر در جهان به صورت حرفهای سیگار کشیدن خود را شروع میکنند.
حقیقت34: در دنیا روزانه به ازای هر ساکن کره زمین سه نخ سیگار به فروش و مصرف میرسد.
حقیقت35: در گذشته 90% ترک دخانیات بدون درمان دارویی و به طور موفق صورت میگرفت ولی در حال حاضر بیش از یک سوم سیگاریها با استفاده از دارو موفق به ترک میشوند.
حقیقت36: تنها 6%دانشجویان پزشکی ژاپن و 8% ایالت متحده این باور را داشته اند که اطلاعات کافی در مورد شیوه های ترک دخانیات را داشتهاند.
حقیقت37: پزشکان ایده آل ترین کسانی هستند که میتوانند به سیگاریها کمک کنند.
حقیقت38: بیش از دو برابر هزینه دخانیات مصرفی، هزینه بهداشتی و درمانی و عوارض این بیماران است.
حقیقت39: دخانیات در بعضی کشورها بزرگترین منبع مالیات دولتی است. با وجود این دخانیات از نظر اقتصادی آسیب رسان است.
حقیقت40: هزینه صرفشده برای درمان و کنترل زایمان غیرطبیعی در مادران سیگاری تقریباً دو برابر افراد غیرسیگاری است.
حقیقت41: بومیان آمریکا از تنباکو عصارهای استخراج میکردند و نوک نیزههای خود را با آن زهر آلود میکردند.
حقیقت42: اگر شخصی روزی بیست عدد سیگار بکشد، در سال، 73 هزار بار دود سیگار را وارد بدن خود میکند.
حقیقت43: هر نخ سیگار، 500 سانتیمتر مکعب دود دارد.
حقیقت44: 75% سیگاریها حداقل یکبار تلاش کرده اند که ترک کنند. حدود 40% هر سال یکبار تلاش می کنند و 30% برای دو روز هم که شده نیکوتین را ترک میکنند و 5 تا 10 درصد برای همیشه موفق به ترک سیگار میشوند.
حقیقت45: بیش از 40 عنصر سرطانزا در دود سیگار وجود دارد و احتمال سرطان ریه در افراد سیگاری 22 مرتبه بیشتر از افراد غیرسیگاری است.
حقیقت46: پیشبینی میشود در طول 20 سال آینده مصرف دخانیات در بین مردان و زنان یکسان شود.
حقیقت47: تنباکوی جویدنی مانند دیگر انواع دخانیات با دود، زیانبار بوده و بیماریهایی مانند انواع سرطانهای حلق و دهان و نیز سرطان لوزالمعده در آنان بالاتر است.
حقیقت48: مهمترین کالای مجاز صادراتی سالهای اخیر شرکتهای آمریکایی به ایران سیگار بوده است.
حقیقت49: خُر و پُف و سرفه شبانه در فرد سیگاری و اطرافیان او بیش از افراد عادی است.
حقیقت50: دختران و زنان سیگاری در مقایسه با مردان وابستگی بیشتری به سیگار پیدا میکنند و هنگام ترک مشکلات بیشتری دارند.
حقیقت51: عادت به مصرف دخانیات یک نوع اعتیاد است و ظرف 1 تا 2 روز بعد از قطع سیگار وسوسه به مصرف، تهوع، سردرد، بیقراری، یبوست، اسهال، اختلال خواب، عدم تمرکز، خستگی، کاهش ضربان قلب که از علائم وابستگی به نیکوتین و قطع مصرف است، بروز می کند.
حقیقت52: بیماریهای عروق محیطی در افراد سیگاری 9 برابر غیرسیگاریهاست.
حقیقت53: بیش از سی درصد موارد ابتلای سرطان ریه در غیرسیگاریها ناشی از دود غیر مستقیم سیگار کشیدن اطرافیان است.
حقیقت54: تعداد کودکان دچار معلولیت و کودکان نارس در زنان باردار سیگاری سه برابر زنان غیر سیگاری است.
حقیقت55: دو سوم میزان فروش شرکتهای دخانی بینالمللی سود خالص است.
حقیقت56: سیگار مسبب 9 مورد از ده سرطان ریه است و کسانیکه یک بسته سیگار می کشند در مقایسه با غیرسیگاریها 20 بار خطر بیشتر برای ابتلا به سرطان ریه دارند و از هر ده نفر مبتلا به سرطان ریه تنها یک نفر بیش از 5 سال زندگی میکند.
حقیقت57: بر طبق یک بررسی، تنها 29% دانشجویان سال آخر اروپایی و 32% آمریکایی میدانستند استعمال دخانیات از دلایل عمده بیماریهای قلبی است.
حقیقت58: هزینه های ناپیدای استعمال دخانیات شامل (مراقبتهای طبی و بهداشتی از عوارض دخانیات، عوارض مرگهای زودرس، کاهش زایایی، از دست رفتن حاصلخیزی زمینهای تحت کشت، از دست رفتن ارز برای واردات سیگار، هزینههای آتشسوزیها و پاکسازی زبالههای افراد سیگاری) است.
حقیقت59: زنان سیگاری که شوهران سیگاری دارند، 6 برابر زنان سیگاری که همسرشان سیگار نمیکشد و 18 برابر زنان غیرسیگاری در معرض ابتلا به سکتههای مغزی هستند.
حقیقت 60: مصرف هر نخ سیگار به طور متوسط 7 دقیقه از طول عمر انسان را کم میکند.
حقیقت61: زنانی که در دوران کودکی در معرض دود سیگار والدین خود قرار گرفتهاند، بیشتر از دیگر زنان در معرض خطر سقط جنین در دوران بارداری قرار دارند.
حقیقت62: بر طبق یک گزارش در حدود نیمی از افرادی که در ماه فقط یک تا دو عدد سیگار کشیده و به هیچ عنوان خود را معتاد نمیدانستند، در مقابل ترک کامل سیگار مقاومت نشان داده و ناموفق بودهاند.
حقیقت63: قلیان حتی بیشتر از سیگار مضر و خطرناک است و جا افتادن مصرف قلیان در جامعه به عنوان یک تفریح و سرگرمی کمخطر، یک اشتباه بزرگ بهداشتی، اجتماعی و فرهنگی است.
حقیقت64: از سال 1950 تاکنون میزان ابتلا زنان به سرطان ریه 6 برابر شده است.
حقیقت 65: افراد سیگاری به طور متوسط 5 تا 10 سال پیرتر از همسنهای غیرسیگاری خود به نظر میرسند.
حقیقت66: همفری بوگارت هنرپیشه تاثیر گذار سینما که ژست سیگار کشی او سالها مورد تقلید قرار گرفته و هنوز در یادها باقی است از سرطان ریه در اثر استعمال دخانیات در گذشته است.
حقیقت67: میزان مونو اکسی کربن در خون فرزندان و نوزادان فرد سیگاری 2?5 برابر خود فرد سیگاری است.
حقیقت68: نیکوتین قلیان 5 برابر هروئین اعتیادآور است.
حقیقت69: سیگار کشیدن و ادامه مصرف آن اغلب ناشی از باورهای غلطی است که در جامعه رواج پیدا کرده است. این دلایل مانند احساس بزرگی و قدرت، لاغری، رفع عصبانیت، رفع خستگی و جذابیت… همگی بیپایه و اساس بوده و هیچ کدام توجیهی برای مصرف سیگار نیست.
حقیقت70: مصرف هر بار قلیان، برابر کشیدن 100 نخ سیگار است.
طراح اردوهای راهیان نور کیست ؟
به گزارش مشرق به نقل از تابناک، ایشان با جمعیت اندکی با نیت باز شدن راه کربلا ـ که در آن سالها هنوز بسته بود ـ و پیمودن مسیر زیارت با پای پیاده از تنگه مرصاد به مدت سه روز تا مرز خسروی پیاده روی کردند و صبح روز عرفه، دعا برگزار کردند.
پس از چند سال و در عرفه سال 79 این جمعیت به دست کم سیصد هزار نفر از سراسر کشور رسید که به صورت کاروانی و عمدتاً با هزینه شخصی خود را به این مکان می رساندند.
پس از رحلت سید آزادگان، این مراسم با حضور آزادگان و جمعیت قابل توجهی از سراسر کشور و عمدتاً از استان کرمانشاه، همچنان زنده و پابرجاست.
سید آزادگان در گفتاری فرمود: «در ایام حج، حاجیان به قصد کعبه بیتالله الحرام قصد قربت میکنند و ما در این ایام به قصد زیارت کعبه دلها، حسینبنعلی (ع) رهسپار نزدیک ترین نطقه مرزی به کربلا میشویم».
آن بزرگوار پس از آزادی و به دعوت بعثه مقام معظم رهبری و اصرار آزادگان و دوستان یک بار به مکه معظمه مشرف شدند ولی با خود عهد کردند تا با پای پیاده حرم حسین بن علی را زیارت نکنند، بار دیگر به مکه مشرف نخواهند شد.
یادآور میشود پس از نمایان شدن تأثیر معنوی این دعا و پیاده روی و کاروانهای زیارتی سید آزادگان دیدار از مناطق جنگی و در نهایت اردوهای «راهیان نور» شکل جدی به خود گرفت و فراگیر شد.
طلائیه با من سخن بگو
قدم به قدم خاک طلائیه خون شهیدی ریخته شده و تو نمیتوانی جایی قدم بگذاری و با اطمینان بگویی اینجا کسی شهید نشده! پس خلع نعلین میکنی و پابرهنه بر خاک مقدسی قدم مینهی که فقط ملائکه می دانند آنجا شهیدان با خدا چه سودایی کردند...
طلائیه چه حس غریبی داری... دلم برایت تنگ می شود...
طلائیه!
با من سخن بگو و پرده از رازی بردار که سالها تو و خدای تو شاهد آن بوده اید.
طلائیه!
چقدر غمگینی. آن روز سرافراز و امروز سر به زیرانداخته ای. با کسی سخن نمی گویی و سکوت پیشه کرده ای. اما سکوت تو بالاترین فریاد است و خفتگان را بیدار می کند و بیداری را در رگهای انسانهای به ظاهر زنده می ریزد. اینجا همه از سکوت تو می گویند و من از سکونتی که در تو یافته ام و تا امروز چقدر از تو و نفس های طیبه ات، از تو و از رازهای سر به مهرت، از تو و مردان بی ادعایت که مس وجود را به طلای ناب شهادت معامله کردند، دور بوده ام. چه احساس حقیری است در من که توان شنیدن قصه های پرغصه ات را ندارم.
طلائیه!
می گویند، اینجا جایی است که شهیدان حسین وار جنگیده اند و من از بدو ورود به خاک پاکت، تشنگی را در تو دیده ام و انتظار اهالی خیام را به نظاره نشسته ام اینجا، چقدر بوی حنجره های سوخته می آید و چقدر دستها تشنه وفایند.
طلائیه!
من در این سرزمین حتی به قمقمه های عطشان سلام می دهم و سراغ عباس های تشنه لب را از آنان می گیرم . مگر می توان سالک عاشورا بود و تشنگی را فراموش کرد و از کنار حلق های شعله ور بی تفاوت گذشت.
طلائیه!
من با تمام وجود در تو جاری می شوم تا در میان نیزارها و نیزه شکسته ها، سرهای ستاره گون برادرانم را به دامن گیرم و برایشان از زخم بگویم، از اسارت، از تنهایی، از غربت، از…
طلائیه!
از فراز همه روزهایی که بر تو گذشت بر من ببار و تشنگی این دل در کویر مانده را فرونشان. می خواهم در تو جاری شوم، می خواهم رمز شکفتن و پرواز را از تو بیاموزم و بدانم بر شانه های زخمی تو چه دلهایی که آشیان نکرده اند.
طلائیه!
می گویند «همت» از همین نقطه آسمانی شده است، عاشقی که در پی لیلای شهادت در بیابانهای زخم خورده طلائیه مجنون شد. من امروز آمده ام ردپای او را تا افق های بی نهایت و در امتداد عشق جست وجو کنم. اینجا عطر او لحظه ها را پرکرده است و دستهایش هنوز مهربانی را منتشر می کند.
طلائیه!
من از سکوت راز آلودت درسها آموخته ام! با من سخن بگو!!!
تقویت سیستم ایمنی بدن با خوردن 10 ماده غذایی
کارشناسان غذایی میگویند 10 غذا با فواید معجزه آسا وجود دارد که توصیه میشود در وعده غذایی وجود داشته باشد.
کارشناسان می گویند از آنجائیکه اهمیت تقویت سیستم ایمنی بدن در زمان گسترش بیماری های واگیر بیش از پیش مشخص می شود، مصرف برخی غذای سالم و غنی در تقویت سیستم ایمنی بدن ما بسیار مهم هستند.
کارشناسان توصیه می کنند که مغز بادام، سیب، کلم بروکلی، عدس قرمز، ماهی آزاد، اسفناج، سیب زمینی،عصاره سبزیجات،دانه گندم و گیاه و میوه قره قاط به عنوان غذایی هایی که غنی از مواد غذایی و ضد بیماری هستند در وعده های غذایی ما قرار گیرند.
فهرست غذاهایی که بیشترین خاصیت را برای بدن دارند در پایگاه اینترنتی مایو کلینیکMayo Clinic منتشر شده است اما در میان آنها ده ماده غذایی وجود دارد که خاصیت آنها برای بدن معجزه آسا است. زیرا آنها غنی از ویتامین های آA و ییE ، فیبر، مواد معدنی ، مواد فیتوشیمی و آنتی اکسیدان ها هستند. مصرف این غذاها خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهند و باعث چاقی نیز نمی شوند زیرا کالری کمی دارند.
کارشناسان غذایی پایگاه اینترنتی مایو کلینیک خاصیت های هر کدام از این ده ماده غذایی را به شرح زیر توضیح داده است:
مغز بادام: بیشترین خاصیت را برای قلب دارد. چرا که غنی از منیزیم، آهن ، کلسیم، فیبر است و از ابتلا به برخی سرطان ها و کم خونی جلوگیری می کند . مغز بادام همچنین دارای برخی ریبوفلاوین ها (ویتامین بی 2) هاست که به بازسازی بافت بدن کمک شایانی می کند. مغز بادام همچنین میزان کلسترول خون را کاهش می دهد.
سیب: خاصیت ضد سرطانی دارد. سیب منبع کاملی از ماده پکتین است . ماده پکتین ، تولید کننده ذرات مولکولی هستند که تا حد زیادی سلول های سرطانی را در سطح پرستات ، روده ، ریه می کشد و از پیشرفت سرطان در بدن جلوگیری می کند. سیب غنی از فیبر است که میزان کلسترول و گلوکوز خون کاهش می دهد. سیب همچنین سرشار از ویتامین سی و نوعی آنتی اکسیدان است که از سلول ها محافظت می کند.سیب همچنین از سیاهرگ ها محافظت می کند و به جذب آهن نیز کمک می کند.
کلم بروکلی: کلم بروکلی نیز دارای آنتی اکسیدان و غنی از ویتامین است. منبعی سرشار از کلسیم، پتاسیم،فیبر و دارای مقداری مواد فیتوشیمیک است که در ابتلا به بیماری های قلبی، دیابت و برخی سرطان ها جلوگیری می کند . کلم بروکلی همچنین دارای ویتامین های آ و سی است. این نوع کلم از برخی آنتی اکسیدان ها برخوردار است که می توانداز سلول ها محافظت کند.
قره قاط : این گیاه و میوه آن برای داشتن سلامت جسم مفید است. این ماده غذایی نیز غنی از برخی فیتوشیمیک هاست که از بروز عفونت شریان های ادراری موثر است. قره قرط همچنین به تقویت حافظه کمک می کند و برای داشتن دوران پیری سالم مفید است.
عدس قرمز: این ماده غذایی نیز برای قلب بسیار مفید است و دشمن سرطان است.
ماهی آزاد: این ماده غذایی منبع سرشاری از پروتئین و امگای سه است. امگای سه نیز از بروز عارضه های قلبی جلوگیری می کند و سرشار از اسید لیپید و برخی پروتئین هاست.
اسفناج : این گیاه غذایی نیز درجه ایمنی بدن را بالا می برد و در زیبایی پوست و مو نقش به سزایی دارد. اسفناج همچنین دارای ویتامین های آ و سی و ماده ریبوفلاوین (ویتامین بی 2) است. ویتامین بی دو نیز در بازسازی بافت های بدن بسیار موثر است. اسفناج همچنین دارای ویتامین بی-شش ، کلسیم ، آهن و منیزیم است.
سیب زمینی: این ماده نیز ضد سرطان و پیری است . رنگ زردی که در سیب زمینی وجود دارد نشان دهنده وجود بتا-کاروتن در آن است. بتا-کاروتن نیز غنی از ویتامین آ است و این ویتامین نیز از پیری زود رس جلوگیری می کند. بتا-کاروتن همچنین در ابتلا به برخی سرطان ها جلوگیری می کند.
عصاره سبزیجات : عصاره سبزیجات نیز در جلوگیری از ابتلا به عارضه قلبی بسیار موثر است . زیرا عصاره این گیاهان سرشار از انواع ویتامین ها ، مواد معدنی، ارزش های غذایی است.
دانه گندم: دانه گندم برای مغز، پوست و هضم بسیار مفید است .
این 9 علامت شدید را نادیده نگیرید!
گاهی اوقات برایمان مشکلات ساده فیزیکی و یا ذهنی پیش می آید که اهمیتی به آنها نمی دهیم و به سادگی از کنارشان می گذریم اما ممکن است موضوع فراتر از آنی باشد که فکر می کنیم. دندان درد، کلفت شدن یا تیرگی پوست، جویدن یخ، کابوس دیدن و مواردی از این دست چه حسی را در شما ایجاد می کند؟ به احتمال زیاد هر چه هست حس ترس یا نگرانی نیست چون همه آنها مسائل پیش پا افتاده و روزمره ای هستند که هر لحظه ممکن است رخ دهند اما اگر بگوییم بعضی از آنها نشانه یک مشکل جدی هستند چه می کنید؟
گاهی علائم ساده بیانگر یک مشکل بزرگند. اگرچه قصد ما به هیچ وجه نگران کردن شما نیست و این موارد همیشه به مشکلات بزرگتر ختم نمی شوند اما از قدیم گفته اند احتیاط شرط عقل است؛ بنابراین اگر دچار این 9 علامت شدید به همین راحتی از کنارشان نگذرید.
1. دیدن توهم های عجیب
احتمال نابینایی
اگر نیمه های شب از خواب پریدید و دیدید مهره های شطرنج دوروبرتان پراکنده اند، ممکن است تصور کنید دارید یک کابوس وحشتناک می بینید اما نه صبر کنید؛ این وضعیت می تواند نشانه یک مشکل حاد و جدی تر باشد. وقتی فردی چیزهای عجیب و غریب می بیند، ممکن است او در حال از دست دادن بینایی اش باشد.
مهین، 85 ساله شش سال پیش تا مرز نابینایی پیش رفت. او یک بار نیمه های شب از خواب بیدار شد و دید از سقف مهره های شطرنج به زمین می ریزند و عروسکی زیبا میان زمین و هوا معلق است. بدتر از همه چند مرد با صورت های تجزیه شده دید که حتی بعضی از آنها روی تخت تجزیه نشسته بودند. او می گوید: «از این کابوس بسیار وحشت کردم و فوراً پیش پزشک رفتم. او گفت بهتر است آزمایش زوال عقل دهم.» اما مهین مشکل ذهنی نداشت. او به سندروم «چارلزبونت» مبتلا شده بود؛ وضعیتی که موجب می شود افراد مبتلا به اختلال بینایی گرفتار توهم های پیچیده شوند و حتی در بیداری چیزهای عجیب ببینند. مبتلایان به این سندروم، بیماری های حاد بینایی مانند تخریب شبکیه چشم و آب مروارید دارند. متخصصان می گویند: «دیدن تصاویر موهوم واکنش عادی مغز به فقدان ورودی اطلاعات از دریچه چشم است.» توهم ها معمولاً پس از مدتی محو می شوند و از انجا که این مشکل درمان دارد، نیازی نیست فرد مبتلا در سکوت عذاب بکشد. به دلیل اقدام فوری، مهین از نابینایی نجات پیدا کرد.
2. ضخیم شدن پوست کف دست
احتمال سرطان تخمدان
پژوهش ها نشان داده اند کلفتی و سفتی پوست می تواند علامت سرطان تخمدان باشد. محققان می گویند: «هنوز مطمئن نیستیم آیا این وضعیت به دلیل ترشح ترکیبات زهردار از تومور است یا واکنش طبیعی سیستم ایمنی بدن علیه آن.» اما پزشکان می دانند این سفت شدگی و التهاب کف دستی زمانی رخ می دهد که تومور در حالت کاملاً پیشرفته ای قرار دارد. وقتی تومور درمان شود، سفت شدگی پوست نیز برطرف می شود. این وضعیت می تواند هنگام ابتلا به سرطان های دیگر مانند پروستات، شش، سینه و... و همچنین بیماری های خوش خیمی مانند نوعی پسوریازیس یا داءالصدف (یک بیماری پوستی که منجر به پوسته ریزی و تورم می شود و سلول های پوست در عمق پوست رشد کرده و به آهستگی از سطح پوست بلند می شوند) نیز به وجود آید اما علائم دیگر سرطان تخمدان مانند درد لگنی غالباً بسیار مبهم است و تشخیص بیماری وقتی صورت می گیرد که خیلی دیر شده است. پژوهشی در سال 2012 نشان داد این بیماری 9 ماه پس از اینکه فرد به سفت شدگی پوست روی کف دستش مبتلا شد خود را کاملاً نشان می دهد. بنابراین، این نشانه می تواند تشخیص زودهنگام سرطان، به ویژه تخمدان را امکان پذیر کند.
3. دندان درد هنگام پیاده روی
احتمال بیماری قلبی
دندان درد می کند، پس باید پیش دندانپزشک بروید، البته نه همیشه. پرویز، 45 ساله می گوید: «چند بار به دلیل درد شدید فک و دندان از خواب عمیق بیدار شدم. پس از گذشت مدت کوتاهی بی حسی در دست راستم و فشاری سبک در سینه ام نیز به آن اضافه شد. از آن موقع به بعد موقع پیاده روی هم دندان درد داشتم». همسرش با هوشمندی او را به بیمارستان تخصصی برد و متخصصان تایید کردند پرویز حمله ای قلبی را از سر گذرانده است. پرویز می گوید: «پس از آن روز دیگر فکم درد نگرفت.» پزشکان معتقدند قلب فاقد رشته های عصبی است که درد را حس می کنند؛ بنابراین مغز پیام های رشته های عصبی را که از سوی رشته های دیگر گسیل می شود، تفسیر می کند و احساس درد را از راه نخاع منتقل می کند؛ بنابراین بازو، شانه، گردن، ناحیه بالای شکم، صورت و دندان های فرد دردناک می شوند.
4. گوش های پر چروک
احتمال بیماری قلبی
نتایج بعضی از پژوهش های اخیر محققان را به این نتیجه رسانده است که علامت دیگر بیماری های قلبی داشتن خطوط مورب در لاله گوش است. بعضی از متخصصان می گویند: «افراد مسن تر احتمالاً روی لاله گوش شان خطوط بیشتری دارند و ممکن است به دلیل سن بالا بیشتر از دیگران دچار بیماری قلبی شوند؛ بنابراین، این ارتباط ممکن است چندان قوی نباشد اما اگر لاله گوش تان بسیار شیاردار است، آن را به حال خود رها نکنید، چنانچه بالاتر از 50 سال دارید، فشارخون و کلسترول تان را به طور مرتب بررسی کنید.
5. ابروهای تیره و موهای خاکستری
احتمال دیابت نوع دوم
پژوهش های اخیر نشان داده است مردانی که موهایشان خاکستری است اما ابروهای تیره دارند، چهار برابر از افرادی که ابروهایشان نیز مانند موهایشان خاکستری شده است، احتمال دارد به دیابت نوع دو مبتلا شوند. البته درباره این مسئله پزشکان هنوز به یک توضیح و اثبات واقعی نرسیده اند و می گویند شاید ارتباط ژنتیکی تصادفی بین این دو وضعیت وجود داشته باشد.
6. جویدن یخ
احتمال کمبود آهن
شما هم جزو افرادی هستید که فکر می کنند جویدن یخ بسیار لذت بخش است؟ شاید اشتباه می کنید چون چند مطالعه اخیر نشان داده اگر به طور مرتب از جویدن یخ لذت می برید، احتمالاً به کمبود آهن مبتلا هستید. دلیل این موضوع را می توان در تورمی دانست که در اثر کم خونی و به نوبه آن عدم انتقال اکسیژن به وسیله خون در دهان به وجود می آید. یخ یکی از محبوب ترین خوراکی های زنان باردار مبتلا به کمبود آهن است. در مطالعه ای که سال 2011 درباره کمبود آهن در بدن انجام شد، مورد عجیبی یافت شد؛ یکی از داوطلبان خانم، 37 ساله و بیش از 20 سال مبتلا به کم خونی، روزانه 30 تکه یخ خورده بود.
7. برآمدگی روی پاشنه پا
احتمال بالا بودن کلسترول خون
ممکن است فکر کنید که برآمدگی های روی پاشنه پا فقط وقتی می خواهید در تابستان صندل های بندی بپوشید کمی آزاردهنده اند اما پژوهش ها نشان داده اند ذخایر چربی روی تاندول آشیل می تواند علامت بالا بودن میزان کلسترول خون ارثی باشد که نوعی بیماری ژنتیکی است که ممکن است باعث شود سطح کلسترول خون از بدو تولد بالا و بیش از دو برابر حالت عادی باشد. بیماری بسیاری از این مبتلایان تا مدت ها تشخیص داده نمی شود زیرا افراد جوان تمایل چندانی به بررسی سطح کلسترول خون شان ندارند و ممکن است در دهه های 40 یا 50 عمرشان و یا حتی جوان تر به بیماری های قلبی عروقی مبتلا شوند و حتی جان خود را نیز از دست بدهند. اگر شما هم برآمدگی روی پاشنه تان دارید و آزمایش ها مشخص کردند به این بیماری مبتلا هستید، اصلاً نگران نشوید چون درمان آن بسیار آسان است.
8. برداشتن قدم های کوتاه
احتمال زوال عقل
پژوهش های اخیر نشان داده اند آهسته تر از گذشته گام برداشتن می تواند علائم اولیه زوال عقل باشد. دلیل این مسئله دقیقاً مشخص نیست اما بنابر نظر پزشکان، راه رفتن عملی پیچیده است که بخش های مختلفی از مغز را به کار می گیرد تا هماهنگی لازم برای حرکت را به وجود آورد. بنابراین وقتی بخش هایی از مغز در حال تحلیل رفتن است، قرار دادن یک پا مقابل دیگر کمی سخت تر می شود. گام برداشتن لرزان علامت زوال عقل عروقی است که به دلیل بروز مشکلاتی در خونرسانی به مغز به وجود می آید اما وقتی این بیماری خود را نشان می دهد که علائم دیگری مانند کاهش حافظه و ارتباط فرد با دیگران به شدت ضعیف می شود.
9. برنزه شدن اسرار آمیز
احتمال بیماری آدیسون
پوست پژمان، 27 ساله در مدت کمتر از چهار ماه به شدت برنزه شده و روز به روز هم تیره تر می شد. علاوه بر آن، لثه ها، لب ها، ناخن ها و حتی خطوط کف دستش نیز شروع به تیره شدن کرده بودند. پژمان از اینکه پوستش برنزه می شد نگران نبود، به همین دلیل وقتی به دلیل ضعیف پیش پزشک رفت، از تیره شدن پوستش حرفی به میان نیاورد. پزشک هم خستگی او را به حساب کار شیفتی در سوپرمارکت گذاشت. ولی وقتی صبح یک روز پسرش نتوانست او را از خواب بیدار کند و همسرش او را به سرعت به بیمارستان رساند، تازه پزشکان متوجه پوست قهوه ای پژمان شدند. پزشک پژمان متوجه شد او به بیماری آدیسون ـ کمبود هورمون های قشر غده فوق کلیوی ـ مبتلا شده است. این بیماری نوعی اختلال در غده فوق کلیوی است که تولید کورتیزول و دیگر هورمون ها را که برای تنظیم فشارخون حیاتی اند، به هم می ریزد. در مورد پژمان این شرایط به پایین ترین حد خود و در واقع آستانه خطر رسیده بود. او به درمان پاسخ مثبت داد و پوستش به وضعیت عادی برگشت. بیماری آدیسون در 70 درصد موارد باعث برنزه شدن پوست می شود زیرا بدن به جبران فقدان کورتیزول به تولید هورمون آدرنوکورتیکوتروپیک می پردازد تا غده فوق کلیوی و سلول های رنگدانه موجود در پوست را تحریک کند.
با وجود پیشرفت چشمگیر پلیس در مقابله با سرقت خودرو، هنوز هم این نوع پرونده ها بخش قابل توجهی از جرایم ارتکابی کشور را تشکیل می دهد. سرقت خودرو در حال حاضر یکی از دغدغه های جدی پلیس در کشور های مختلف جهان است. بر اساس آماری که چندی پیش از سوی پلیس فدرال آمریکا منتشر شد، در این کشور هر 13 ثانیه یک خودرو سرقت می شود و بیشتر این خودرو های سرقتی نیز از سوی باند های مافیایی به دیگر کشور ها منتقل و به فروش می رسد.
معضل سرقت خودرو در کشورمان نیز سال های زیادی است که مشکلاتی را برای صاحبان خودروها، پلیس، بیمه ها، دستگاه قضایی و... به وجود آورده است. خودروهای پرتیراژ داخلی مورد علاقه سارقان است و باوجود هشدارها و پیگیری های انجام شده برای ارتقای امنیت این خودروها، سارقان همچنان براحتی خودرو ها را سرقت می کنند و روزی نیست مالباختگان در دادسرای ویژه ای که در این ارتباط تشکیل شده برای یافتن خودروی خود از مسئولان درخواست مساعدت نکنند.
:: سارقان حرفه ای خودرو
تاریخ اولین سرقت خودرو در کشور هنوز معلوم نیست، اما با تشکیل شعبه ای در پلیس آگاهی با عنوان اداره مبارزه با سرقت وسایط نقلیه که از قدیمی ترین شعبه های پلیس آگاهی است؛ خود نشان می دهد این نوع جرم با گذشت زمان با پیچیدگی خاصی همراه بوده و امروزه این شعبه به دو اداره مجزا در ارتباط با سرقت موتورسیکلت و سرقت خودرو تفکیک شده است.
:: خودروی دوست داشتنی سارقان
امروزه خودرو جایگاه ویژه ای نزد مردم دارد و سارقان نیز تمایل فراوانی به سرقت خودرو دارند. یکی از اقدامات پلیس آگاهی برای مقابله با سارقان و پیشگیری از سرقت، شناسایی آسیب های مربوط به تولید خودرو و امنیت آنهاست. به همین دلیل، هر سال پلیس با دعوت از خودروسازان تعدادی از سارقان حرفه ای را نیز از زندان به پلیس آگاهی منتقل کرده و از آنها خواسته می شود انواع خودرو ها را سرقت کنند و با تعیین زمان برای سرقت هر خودرو توصیه های لازم را به خودروسازان ارائه می کنند. برای نمونه در یکی از این نشست ها، از یکی از سارقان حرفه ای پرسیدم برای سرقت خودروی پراید چه مدت زمان نیاز داری؟ جوان سارق خنده ای کرد و گفت: باورکن ما خودروی پراید را سرقت نمی کنیم، بلکه او با دیدن ما خود به دنبال ما راه می افتد!
از نگاه پلیس، تلاش خودروسازان در زمینه اقدامات تامینی مطلوب است، اما این اقدامات جامع نیست و همچنان باید برای افزایش ضریب امنیت محصولات خود تلاش کنند. زیرا در کنار سرقت خودرو، سارقان علاقه مند به ربودن وسایل داخل خودرو و قطعات هستند و از قطعه سازان خواسته شده است در راستای "هویت سازی" برای قطعات خودروشان اقداماتی انجام دهند. با این حال، آمارها نشان می دهد 70 درصد خودروهای سرقتی به صورت رها شده کشف می شود؛ به این معنی که مجرمان برای هر کاری اقدام به سرقت خودرو و پس از اعمال مجرمانه خودرو را رها می کنند، البته بیش از 90 درصد خودروهای سرقتی توسط پلیس کشف می شود، اما افزایش ایمن سازی خودروها در مقابله با سرقت، یک مطالبه طبیعی برای شهروندان است.
:: آمار سرقت در ایران
بر اساس آمارهای ارائه شده از سوی پلیس، روزانه به طور میانگین نزدیک به 50 دستگاه خودرو سرقت می شود که به همین میزان نیز خودروی سرقتی کشف می شود. اگر چه در چند سال گذشته با توصیه ها و هشدار های پلیس میزان سرقت ها رو به کاهش است و خودروسازان نیز سعی در ارتقای امنیت خودرو های تولیدی دارند، اما نباید از نظر دور داشت شیوه و شگرد های سرقت بسیار متفاوت تر از گذشته است.
:: شیوه های سرقت
در ارتباط با شیوه و شگردهای سرقت که هر روز با یک روش انجام می شود، باید عنوان کرد در حال حاضر بیشترین نوع سرقت خودرو استفاده از شاه کلید و تخریب شیشه است. از جمله روش های دیگری که می توان به آن اشاره کرد، سرقت خودرو با جرثقیل است که در این روش سارقان با شناسایی خودرو هایی که به مدت طولانی از سوی صاحبانشان رها می شود با کرایه جرثقیل این خودروها را سرقت می کنند.
فراموش نکنیم دزدهای خودرو از جمله سارقان فرصت طلبی هستند که مترصد لحظه ها هستند. بارها شاهد بوده ایم مالک یک خودرو ـ برای دقایقی مثلا برای خرید روزنامه یا سیگار ـ خودرو را به حالت روشن گذاشته و همین فرصت کافی بوده است تا سارقان با نشستن پشت فرمان، خودرو? را سرقت کنند.
روش دیگر در سرقت خودرو باندهای معروف به سند نمره است. در این روش، سارقان با خرید خودروهای تصادفی که بشدت آسیب دیده با انتقال اسناد مالکیت به نام خود بلافاصله خودروی مشابه را سرقت کرده و اسناد و مدارک خودروی تصادفی را جایگزین خودرو های تصادفی می کنند که این نوع سرقت و باندهای سند نمره امروزه یکی از معضلات جدی است که بارها پلیس آگاهی نیز درخواست کرده است خودرو های تصادفی بدون انتقال اسناد مالکیت به اوراقچی ها فروخته شود. اما با وجود این درخواست هنوز اقدامی در این زمینه انجام نشده و این روند بستر های مناسب را برای اعمال مجرمانه سارقان فراهم کرده است.
خرید خودرو با چک های جعلی نیز از جمله سرقت های مربوط به این حوزه است که در آن سارقان با دیدن آگهی های مربوط به فروش خودرو در ساعات پایانی روز با فروشنده قرار ملاقات گذاشته و به دلیل آن که بانک ها در این ساعت تعطیل است، آنها با ارائه چک های جعلی و پرداخت مبالغ ناچیزی پول، خودرو را از فروشنده دریافت و متواری می شوند. ضمن آنکه این نوع سارقان به قول خودشان طعمه های چرب را مورد توجه قرار داده و با ظاهری آراسته و معرفی خود به عنوان دکتر و مهندس و... فروشنده را براحتی فریب داده و خودرو ها را سرقت می کنند.
امتحان خودرو نیز هنگام خرید از دیگر شگردهای سارقان است که در آن فرد سارق با جلب اعتماد فروشنده، ابتدا یک خودروی سرقتی ارزانقیمت را نزد فروشنده به امانت گذاشته و سپس به بهانه امتحان خودرو? را سرقت می کنند. پیچیدگی روزافزون اعمال مجرمانه به سرقت خودرو و حرفه ای تر شدن سارقان منجر شده و روش ها و شیوه های مرسوم سرقت خودرو را به اندازه غیرقابل احصایی رسانده است، از همین رو پوشش تمام روش های سرقت خودرو اگر هم غیرممکن نباشد، بسیار دشوار است.
با این حال در ادامه برخی دیگر از شگردهای سرقت خودرو را نیز که با توجه به پرونده های رسانه ای شده عمومیت داشته ?می خوانید؛
ـ سرقت حرفه ای که با بازکردن قفل در و بریدن زنجیر و قطع دزدگیر و خنثی کردن هرگونه تجهیزات ایمنی شکل می گیرد.
ـ سرقت توام با زورگیری با سلاح سرد و گرم
ـ سرقت به شیوه خوراندن مواد مسموم و آغشته به مواد بیهوشی و خواب آور
ـ سرقت به شیوه سوارشدن زنان سارق و جلب اعتماد راننده
ـ سرقت به شیوه کلاهبرداری و واردشدن به جهت معامله و خرید خودرو
ـ سرقت خودرو از جلوی در منزل و هنگامی که راننده برای باز و بسته کردن در پارکینگ از خودروی روشن پیاده می شود.
ـ سرقت از طریق ساختن سوئیچ که معمولا توسط دوستان، آشنایان و بعضا تعمیرکاران که خودرو در اختیارشان گذاشته می شود، صورت می گیرد.
ـ سرقت با صحنه سازی که یک نزاع ساختگی ایجاد می شود. وقتی حواس راننده پرت می شود، سارقان آن را به سرقت می برند.
هشدار؛ برای پیشگیری از سرقت خودرو
(ایمنی خودرو را جدی بگیریم)
برای پیشگیری از سرقت خودروی خود چه کنیم؟ اگر می خواهید از سرقت خودرو و لوازم آن پیشگیری کنید به 36 نکته زیر توجه کنید :
1. اتومبیل خود را به لوازم ایمنی نظیر دزدگیر، سوئیچ مخفی، قفل فرمان، قفل پدال، قفل سوئیچی و دیگر وسایل تاخیری و بازدارنده مجهز کنید.
2. اتومبیل خود را حتی برای دقایقی کوتاه در اختیار افرادی که شناخت کافی از آنان ندارید، نگذارید.
3. سوئیچ خود را در هیچ مکانی جا نگذارید.
4. هنگام ترک اتومبیل دقت کنید درها و شیشه ها کاملا بسته باشند.
5. از پارک کردن اتومبیل در نقاط خلوت و تاریک خودداری کنید.
6. هنگام گردش و تفریح، اتومبیل خود را در مکانی امن و در پارکینگ های مطمئن پارک کنید.
7. اتومبیل خود را حتی برای لحظه کوتاهی با موتور روشن ترک نکنید.
8. در زمان خروج از پارکینگ ابتدا خودرو را خاموش کنید، سوئیچ را بردارید و سپس به بستن در پارکینگ اقدام کنید.
9. چنانچه اتومبیل خود را در پارکینگ منزل پارک می کنید، حتما همه درهای آن را قفل کنید و از گذاشتن سوئیچ روی آن بپرهیزید.
10. اگر به دلیل نقص فنی مجبور به هل دادن خودروی خود هستید، اجازه ندهید افراد ناشناس پشت فرمان بنشینند.
11. در مواقع اضطراری و هنگام وقوع حادثه و مراجعه به مراکز درمانی، خونسردی خود را حفظ کرده و در صورت ترک اتومبیل، نکات ایمنی را رعایت کنید.
12. هنگام تصادف یا نزاع هایی که احتمال ساختگی بودن آنها وجود دارد، مراقب باشید و اتومبیل خود را رها نکنید.
13. با اطمینان از این که فرزند خردسال شما در خودرو نشسته است، اتومبیل را رها نکنید، چراکه احتمال وقوع هرگونه حادثه ناگواری وجود دارد.
14. هنگام ترک اتومبیل از به جای گذاشتن سند، کارت و سایر اوراق شناسایی در داخل آن خودداری کنید.
15. هنگام ترک اتومبیل از به جای گذاشتن سوئیچ و دسته کلید در آن خودداری کنید.
16. چنانچه از افراد ناشناس اتومبیل خریده اید، نسبت به تعویض قفل درها و تجهیزات ایمنی آن اقدام کنید.
17. در صورت نقص فنی اتومبیل خود، آن را در اختیار تعمیرگاه های معتبر قرار دهید و سوئیچ را فقط به مسئول تعمیرگاه بسپارید.
18. هنگام سوار شدن مسافران، مقصد آنها را جویا شوید و حتی المقدور از انتقال آنان به مناطقی که آشنایی کافی ندارید، اجتناب کنید.
19. از انتقال مسافران مشکوک به خارج از مسیرهای اصلی و اماکن متروکه جدا خودداری کنید.
20. اتومبیل خود را در حضور مسافر حتی برای لحظه ای ترک نکنید.
21. شب ها و صبح زود از انتقال مسافران جوان و مشکوک که کرایه بالاتری پیشنهاد می کنند، خودداری کنید.
22. چنانچه فردی با پیشنهاد وجه غیرمتعارف به صورت دربستی تقاضای انتقال به خارج از شهر را کرد، تا قبل از شناسایی وی و حصول اطمینان، از این کار صرف نظر کنید.
23. در نقل و انتقال مسافران بخصوص شب ها به هیچ وجه بنا به درخواست آنان از مسیر اصلی خارج نشوید.
24. رانندگان بین شهری بهتر است فقط از طریق ترمینال ها و پایانه های مسافربری اقدام به پذیرش مسافر کنند و از پذیرش مسافر بین راهی بپرهیزند.
25. هنگام انتقال مسافران مراقب حرکات مشکوک و حملات احتمالی آنان باشید.
26. از پذیرفتن هر نوع خوراکی و آشامیدنی از سوی مسافران ناشناس امتناع ورزید. ممکن است قصد مسموم کردن شما را داشته باشند.
27. گروهی از سارقان با اغفال راننده، در یک مسیر و در فواصل اندک قرار می گیرند و به عنوان مسافر سوار می شوند و با همکاری یکدیگر به سرقت اتومبیل یا اخاذی مبادرت می کنند. ممکن است سارق کنار جاده بخوابد و وانمود کند تصادف کرده یا این که در ظاهر فرد بیمار یا کسی را که اعضای بدنش شکسته، همراهی کرده و با این ترفند اتومبیل شما را سرقت کند.
28. سارقان گاهی تحت پوشش خانوادگی، رانندگان را به مناطق خلوت می کشانند و به اخاذی یا سرقت اتومبیل اقدام می کنند.
29. هنگام انتقال مسافر به مقاصد دور و خارج از شهر خانواده خود را در جریان بگذارید. در صورت امکان، تعداد و مشخصات مسافران را نیز به اطلاع آنان برسانید.
30. بکوشید از رادیو پخش های کشویی یا پنل دار برای اتومبیل خود استفاده کرده و هنگام ترک اتومبیل آن را با خود حمل کنید.
31. هنگام تعویض چرخ یا برطرف کردن نقص فنی اتومبیل، از قفل بودن درها اطمینان حاصل کنید.
32. از به جای گذاشتن اشیای قیمتی و قابل توجه مثل گوشی تلفن همراه و کیف پول داخل خودرو جدا بپرهیزید.
33. در توقف های کوتاه مدت شیشه اتومبیل را بالا ببرید و درها را قفل کنید.
34. به منظور کاهش ضریب آسیب پذیری و سرقت وسایل اتومبیل، از نصب تزئینات اضافی در داخل و بیرون اتومبیل خودداری کنید.
35. رانندگان تاکسی و مسافرکش باید همواره مراقب دخل و وسایل داخل خودرو باشند و از باز گذاشتن در داشبورد خودداری کنند.
36. هنگام مواجهه با تهدید سارقان یا درگیری با آنها، ابتدا سوئیچ را به خارج اتومبیل و جایی که پیدا کردن آن مشکل باشد، پرتاب کرده و سپس سوئیچ مخفی را، خارج از دید متجاوزان به کار اندازید.