نابغه جبهههای جنگ
خبرنگاری که بنیانگذار اطلاعات سپاه شد
راسخون :نامش غلامحسین افشردی و شغلش خبرنگاری بود. در سال 59 با نام مستعار حسن باقری به جبهه رفت اما چند ماهی طول نکشید که نابغه جبهههای ایران شد. تا آنجا که او را بنیانگذار اطلاعات سپاه و یکی از استراتژیستهای مطرح جنگ مینامند.
به گزارش خبرنگار مهر، سالهاست که فرماندهان دوران دفاع مقدس در تمامی مراسمها و سخنرانیهای خون نقش جوانان در دوران دفاع مقدس را بسیار حائز اهمیت دانسته و یکی از دلایل پیروزی در هشت سال دفاع مقدس را حضور جوانان با ایمان، خلاق، خوش ذوق، با انگیزه و متفکر عنوان کرده اند.
شاید این پرسش در ذهن هر شهروند ایرانی مطرح شود که چگونه امکان دارد یک جوان 20 یا 22 ساله فرماندهی یک گردان، تیپ یا لشکر را بر عهده داشته باشد. برای پاسخ دادن به این سوالات نمونه ها و افراد زیادی هستند که می توان معرفی کرد که یکی از آنها شهید غلامحسین افشردی است که همه او را به نام حسن باقری می شناسند. شهیدی که دوازدهمین جشنواره مطبوعات دفاع مقدس به نام آن نامگذاری شده است.
شهید حسن باقری (غلامحسین افشردی) در 25 اسفند 1334 مصادف با سالروز میلاد امام حسین(ع) در تهران بدنیا آمد. وی پس از گذراندن دوران دبستان در دبیرستان «مروی» ادامه تحصیل داد و با اخذ دیپلم در سال 54 در دانشگاه ارومیه در رشته دامپروری پذیرفته شد اما پس از چندی به دلیل فعالیتهای مذهبی و مبارزاتی از دانشگاه اخراج شده و در سال 56 به خدمت سربازی اعزام شد و سرانجام با فرمان حضرت امام(ره) مبنی بر فرار سربازان از پادگانها، سربازی را ترک کرد.
وی با پیروزی انقلاب اسلامی وارد فعالیتهای مختلف فرهنگی و اجتماعی از جمله خبرنگاری می شود که در مدت 18 ماه خبرنگاری آثار و گزارشات خوبی را منتشر کرد. در دوران خبرنگاری این شهید او را به نام حسن افشردی می شناختند و خلاقیت و توانایی این خبرنگار آنقدر بالا بود که به عنوان اولین خبرنگار ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی در نخستین سفر خارجی مسئولان به الجزایر سفر می کند و در حادثه طبس نخستین خبرنگاری است که در محل حادثه حضور پیدا می کند.
شهید حسن باقری و راه اندازی واحد اطلاعات عملیات رزمی
شهید حسن افشردی در سال 59 با شروع جنگ تحمیلی راهی جبهه های جنوب می شود و در بدو ورود به اهواز «واحد اطلاعات عملیات رزمی» را برای دستیابی دقیق از موقعیت دشمن راه اندازی می کند که این آغازی برای راه اندازی این واحد در ستاد عملیات جنوب می شود.
شهید حسن باقری جانشین فرماندهی یگان زمینی سپاه
شهید باقری به دلیل بهره مندی از هوش و استعداد فوق العاده در طول دوران حیات خویش در سالهای اولیه جنگ تحمیلی منشأ برکات فراوانی از جمله ایجاد اولین قرارگاه مشترک سپاه و ارتش (قرارگاه نصر) و اولین فرمانده قرارگاه نصر بود که پس از عملیات رمضان به سمت فرماندهی «قرارگاه کربلا» و جانشین فرماندهی کل در قرارگاههای جنوب منصوب شد. پس از شکل گیری سازمان رزمی سپاه با توجه به توان و تجربه های شهید باقری وی به عنوان جانشین فرماندهی یگان زمینی سپاه برگزیده
می شود.
تاریخ شهادت 9 بهمن ماه 1361
شهید باقری که در بین رزمندگان به «سقای بسیجیان» معروف بود، تفکر ویژه دفاعی- نظامی خویش را در عملیاتهای مختلفی همچون ثامن الائمه (شکست حصر آبادان)، طریق القدس(فتح بستان)، فتح المبین و بیت المقدس (فتح خرمشهر) به اثبات رساند و صادقانه در این راه مجاهدت کرد و در حالی که میقات خویش را در جبهه های نبرد یافته بود، ماندن در جبهه های جنوب را بر رفتن به سفر حج ترجیح داد و سرانجام در 9 بهمن 1361 به شهادت رسید.
شهید سرلشکرغلامحسین افشردی( حسن باقری) آنچنان مدارج رشد و کمال را در دوره های بحرانی انقلاب و جنگ به سرعت طی نمود که نام خویش را به عنوان «برترین استراتژیست» در تاریخ دوران دفاع مقدس ثبت کرد و در حالی مسئولیت سنگین فرماندهی اطلاعات و عملیات سپاه را برعهده گرفت که بیش از 26 بهار از عمرش نگذشته بود.
شهید حسن باقری که به واقع او را بنیان گذار سازمان اطلاعات و عملیات رزم سپاه نامیدند به دلیل شایستگیهای اخلاقی
بی نظیر و اندیشه دفاعی والایی که داشت در عمر کوتاه اما پر برکت خویش در دفاع مقدس منشأ تحولات بزرگی در ایجاد و توسعه اطلاعات و عملیات رزمی سپاه و فرمانده فکوری در جنگ نامتقارن بود.
شهید سرلشکر حسن باقری با کار مستمر و استفاده مؤثر از نقشه ها و عکسهای هوایی و ماهواره ای به شناخت عمیقی نسبت به عرصه نبرد و نقاط قوت و ضعف دشمن دست یافت و با بررسی و تجزیه و تحلیل شرایط سیاسی کشور که رئیس جمهور وقت (بنی صدر) به دلیل ناکامی در آزادسازی مناطق اشغالی در آن دوران ایجاد کرده بود به عرصه طراحی سازمان رزم ارتقاء و دستیابی به سطوح عالی فرماندهی و هدایت عملیات پای نهاد.
تغییر نام غلامحسین افشردی به حسن باقری
شهید غلامحسین افشردی که با عضویت در سپاه با نام مستعار «حسن باقری» معروف شد، همواره بر جمع آوری اطلاعات از محیط و موقعیت دشمن و شرایط سیاسی و حتی شرایط روحی نیروهای دشمن به عنوان اهداف عمده و اصلی در خلال جنگ تأکید می کرد و می گفت: «خود بحث اطلاعات هدف است بکوشید این را در ذهنتان جای دهید که اطلاعات هدف واسطه نیست بلکه خود هدف اصلی است و حتی دیگر این اطلاعات هیچ به درد نخورد، نخستین نکته ای که یک فرمانده در عملیات بدان نیاز دارد این است که از جوانب خودش اطلاع داشته باشد تا وضعیت کلی خود را ندانید نمی توانید اطلاعاتی جمع آوری کنید.»
وی آگاهی از نقاط قوت و ضعف دشمن را فراتر از تعداد تانکها و نفربرها دانسته و تأکید می کند:« ضعف و قوت دشمن داشتن تانکها نیست بلکه تأثیر فرهنگ ارتش روی افراد است که هنوز نتوانسته ایم برآورد کاملی از روحیه ارتش عراق داشته باشیم و بدانیم که چه زمان این ارتش از هم می پاشد.»
شهید حسن باقری یکی از روشهای شناسایی موقعیت را مسئله کیفیت آرایش دشمن می دانست و معتقد بود که یکی از اشکالات دفاعی ما در آرایش نیروهاست چراکه در روشهای شرقی، نیروی ضعیف در خطوط می ماند و نیروی احتیاط با قوت بیشتری در پشت سر آن قرار می گیرد در حالیکه آرایش نیروهای ما برعکس است و همواره احتیاط ما از نیروی اصلی ضعیف تر است.
شهید باقری به گفته همرزمانش غالبا یک تا دو ساعت پس از هدایت اولیه عملیات در خط نبرد حضور می یافت و خود شخصا وضعیت خطوط تصرف شده را با اهداف از پیش تعیین شده ( روی نقشه) کنترل می کرد و نقاط ضعف را بر روی نقشه مشخص و عملکرد واحدهای رزمی و یگان ها را در خط ارزیابی و دستور العمل لازم را ابلاغ می کرد و بیش از همه به وضعیت جسمانی بسیجیان می اندیشید و برای اوضاع روحی - روانی آنها به ویژه هنگام عقب نشینی اهمیت ویژه ای قائل بود به طوری که در خصوص حفظ نیروهای رزمنده تأکید می کند:« اگر در شناخت دشمن هزار شهید هم تقدیم شود می پذیریم اما در اثر نا آگاهی از وضعیت دشمن، منطقه و زمین یک شهید هم پذیرفتنی نیست.»
سرلشکر رحیم صفوی: شهید باقری یکی از استراتژیستهای مطرح جنگ بود
سردار سرلشکر پاسدار دکتر سید رحیم صفوی فرمانده سابق کل سپاه پاسداران و مشاور فعلی مقام معظم رهبری در مورد نبوغ شهید باقری می گوید: این شهید بزرگوار نه تنها یک فرمانده بلکه باید یکی از استراتژیستهای 8 سال دفاع مقدس دانست که در تدوین جنگ انقلابی و استراتژی آن در مقابله با دشمن بعثی عراق از نبوغ در طرح ریزی های عملیاتی،راه اندازی واحدهای اطلاعاتی، سازماندهی یگان های رزم و آموزش نیروهای مردمی برخوردار بود.
سردار صفوی که فرماندهی ستاد عملیات جنوب کشور را در سال 59 برعهده داشت ( شهید باقری معاونت اطلاعات این ستاد را عهده دار بود) با اشاره به نابسامانی ماههای آغازین جنگ تحمیلی در مناطق جنوبی کشور، نخستین کار منسجم در آموزش و سازمان رزم سپاه را از جمله اقدامات شهید حسن باقری در جبهه های جنوب عنوان می کند.
وی با یادآوری روزهای پر التهاب سپری شده در قرارگاه کربلا(گلف سابق) که نام آن را«پایگاه منتظران شهادت»گذاشته بودند، نوشتن فعالیت ها و عملکردهای روزانه را از دیگر ویژگی های برجسته شهید باقری برمی شمارد و می گوید: «... شهید باقری هر شب پیش از خواب عملکرد آن روزش را می نوشت ...و آخرین چراغی که خاموش می شد اتاق شهید باقری بود.»
فرمانده سابق کل سپاه قدرت بیان، استدلال، منطق، اخلاص، دفاع و خدمت به اسلام، عشق به امام و بسیجیان، شجاعت را از دیگر ویژگی های شخصیتی شهید باقری عنوان کرده و با یادآوری تأثر این فرمانده نسبت به وضعیت رزمندگان در جبهه ها، این پرسش را مطرح می کند که:« آیا پس از جنگ بسیجیان و جانبازان را به فراموشی نسپرده ایم؟ چقدر به آنها که یک میلیون از جوانان این مملکت بودند خدمت کرده ایم؟ برای 213 هزار شهید چه کاری انجام داده ایم؟ برای 320 هزار جانباز و جانبازان شیمیایی چه کرده ایم؟ اینها پرسشهایی از خودم و خودمان است. آیا تا آن حد که شهید باقری نسبت به لباس، غذا و زندگی بسیجیان حساس بود، ما نیز حساس هستیم؟ ما نسبت به عزیزانی که در جنگ بودند یا پرسنلی که هم اکنون، زیر مجموعه ما هستند تا چه حد حساسیت داریم؟»
سردار سرلشکر صفوی با بیان اینکه این شهید بزرگوار زندگی خود را فدای امام حسین(ع) کرد و قلب او مالامال از عشق به این امام بزرگوار بود، در خصوص نوحه خوانی این فرمانده جوان در ایام تاسوعا و عاشورای حسینی می گوید: «من هنوز چهره نورانی و اشکهای شهید باقری را در مراسم تاسوعا و عاشورای حسینی به یاد دارم و هنوز صدای این عزیز در مراسم به گوش من می رسد. خدا کند که قلب های ما نیز همواره به عشق امام حسین(ع) بتپد و خود را در راه این امام بزرگوار ببینیم و از راه ایشان و فلسفه قیام حسینی که پیروزی خون بر شمشیر است غافل نشویم.»
آری دوران دفاع مقدس مردان و قهرمانان بزرگ اما جوانی را بر خود دید که به خاطر اعتماد و اطمینایی که حضرت امام(ره) به آنان در دوره های انقلاب و 8 سال جنگ تحمیلی داشت، خوش درخشیدند و نام افرادی چون شهید حسن باقری، شهید زین الدین، شهید همت و... و دیگر شهدای گلگون کفن ایران عزیز تا ابد بر تارک این سرزمین کهن هماره جاودان خواهد ماند.
سایز کوچک :
سایز بزرگ :
پیام مقام معظم رهبری به همایش پنجاهمین سالگرد شهادت سیدمجتبی نواب صفوی و یارانش
مرحوم نواب در زمانی حکومت اسلامی را مطرح کرد که هیچ یک از بزرگان، علما و دیگران یا به فکر نبودند یا اگر بودند ابراز نمیکردند ولی مبارزینی بودند که با رضاخان بر سر قضیه کشف حجاب و در قضایای دیگر مبارزه کردند اما هیچکدام از اینها شعارشان و مکتبشان و هدفشان ایجاد حکومت اسلامی نبود، این مرد بینظیر که در آن دوران یک جوان بیست و چند ساله بود مساله حاکمیت اسلام را مطرح کرد و آنچنان با حرارت و شور این قضیه را به میان آورد که توانست جمعی را به دور خود جمع کند.
با همه اختناقی که وجود داشت و با همع ترسی که بود چه قبل از کودتا و چه بعد از آن، این علم را برافراشته نگاه داشت و عدهای از جوانها از روحانیون از طلاب، از فضلا حتی فضلای حوزه قم و بعضی از علما را به خودش جذب کرد، من یادم نمیرود سال 23 بود که ایشان به مشهد آمد من آنوقت 14 یا 15 ساله بودم اسم ایشان را شنیده بودم حتی از اسم ایشان احساس هیجان می کردم رفتم دیدن ایشان، ایشان در مهدیه مرحوم عابدزاده (ره) وارد شد مردم و طلاب به دیدنش میرفتند از علمای مشهد آقا شیخ غلامحسین تبریزی رفت دیدن مرحوم نواب ایشان خودش هم جزو مبارزین دوره مشروطیت بود و در تبریز هم مبارزه کرده بود و درمشهد تبعید بود.
مردم، طلاب و جوانها اصلاً مثل آهنربا جذب نواب میشدند، من خودم یکی از اینها بودم، من طلبه مدرسه سلیمان خان بودم نواب مدرسه به مدرسه به بازدید طلاب میرفت، آمد بازدید مدرسه سلیمان خان.
من آن روز را یادم نمیرود هیجانی در بین طلبهها بود که یک مدرس کوچکی داشتیم ریختند این مدرس را جارو کردند بعد ایشان وارد مدرسه شدند.
این جوانهای فداییان اسلام دور و برش با آن کلاههای مخصوص برای ما بچهها و نوجوانها خیلی جذاب بودند، اینها چنان داغ بودند در اهدافشان که آدم مبهوت میماند که اینها چه میگویند، چه هستند؟ مثل اینکه از یک دنیای دیگری آمدهاند طوفانی در عالم طلاب در دل افراد از جمله دل خود بنده به پا کردند و رفتند.
یعنی نواب احساس مبارزه و آن میل به مبارزه را و فهم اینکه باید مبارزه کرد را در دل من زنده کرد یعنی اولین کسی که در ذهن من تاثیر گذاشت ایشان بود بعد او آمد به مدرسه از کلمات آن سخنرانی هنوز یادم است نه اینکه همهاش هم درباره سیاست حرف بزند نه، نصیحت میکرد، همه را به یاد خدا به یاد قیامت و به یاد مواخذه الهی میخواند، من این منظره را فراموش نمیکنم از مهدیه راه افتاده بود میآمد به طرف مدرسه نواب، دو طرفش یک صفی بسته شده بود که چون همه میخواستند او را ببینند این صف به طور طبیعی به صورت نیمدایره درست شده بود. پشت سرش هم شاید صدنفر جمعیت حرکت میکرد.
همین طور که راه میرفت سخنرانی میکرد، یک لحظه ساکت نبود دائم در حال حرکت به افراد خطاب میکرد بعضیها کراوات داشتند میگفت: این بند اجانب را از گردنت بازکن بعضی کلاه شاپو داشتند میگفت: این کلاهی که اجانب به سرت گذاشتند از سرت بردار نواب از لحاظ انگیزش و احساس درونی یک کانون جوشان بینهایت بود مثل آتشفشان دائم در حال انفجار بود حرفی که میزد حرف خدا بود، حرف دین بود و حرف اسلام و حرف حاکمیت اسلام بود.
جزوهای هم که منتشر کرد انسان امروز هم که به آن نگاه میکند میبیند همین مبانی حکومت اسلامی است منتهی در سطحی که بعداً در طول زمان به دست متفکرین مذهبی و اسلامی عمق پیدا کرده است.
مرحوم نواب یک چنین شخصیتی بود یارانش هم انصافاً یاران صادق و خوبی بودند مثل سید عبدالحسین واحدی، مرحوم سیدمحمد واحدی و دیگرانی که با ایشان بودند، اینها شخصیتهای برجستهای بودند، انسانهای بزرگی بودند و بعد هم با غربت شهید شدند یعنی شهادتی که آنها داشتند با شهادت در میدان جنگ فرق میکند در دوران اختناق محض زن و بچه در تحقیر و در سفرند همه زندگیش در سفر است آرامش ندارد هر شب یک جا میخوابد او را گرفتند و بردند.
ماهها او را شکنجه کردند و با بدترین شکنجهها خودش و نزدیکترین یارانش را بردند و اعدام کردند و او در تمام این مدت که زیر شکنجه بود همان هیجان و همان روحیه را حفظ کرد.
رهبر معظم انقلاب در ادامه این بیانات به خانواده شهید نواب می فرمایند: این شخصیت نباید فراموش شود البته نواب دشمنان زیادی داشت هم کسانی که وابسته به آن رژیم بودند دشمن او بودند هم کسانی که تحت نام ملیگرایی با اصل اسلام و اسم قرآن و حاکمیت اسلام مخالف بودند با یک عنصر تنها و بدون تجهیزات و بدون ساز و برگ مخالفت داشتند بعد از شهادتش هم مخالفت کردند برایش موانع گذاشتند، جنبههای مثبت و برجسته و تحسینبرانگیزش را به کلی پوشاندند لذا هر چه از نواب تجلیل شود انصافاً جا دارد منتهی سعی کنید کارهای مبالغه آمیز بیمحتوا و بیعمق انجام نگیرد و کارهای واقعی همان که بود.
آن اخلاص آن صفا آن شجاعت بینظیر آن اثرگذاری باز هم بینظیر روی دلها و روی جانها و ابعاد مختلف قضیه را صاحبان اطلاع اطلاعاتشان گرفته شود و روی اینها کار شود، مقاله نوشته شود و الا جلسه درست کردن بدون اینکه یک عمق و محتوایی داشته باشد این اثر مطلوب را نخواهد بخشید. ما در این مقطع تاریخ خودمان این شخصیت را داریم این را بایسیتی همانگونه که بود در جایگاه خودش زنده کنیم.
سلام و صلوات خدا بر روح آن بزرگوار و بزرگوارانی که با او شهید شدند و برکات خدا بر دوستان و یاران او و شماها که در این زمینه فعالیت میکنید.
اگرچه در سفر شام رنج و صدمه کشیدم
هزار شکر شها ماندم و مزار تو دیدم
چگونه شرح دهم نازنین برادر زینب
تو خود گواه منی کاندرین سفر چه کشیدم
به زیر نیزه و شمشیر و سنگ و خنجر و پیکان
چو یافتم بدنت مرگ خویشتن طلبیدم
شب و خرابه و آه یتیم و غربت و ظلمت
چنان نمود که دل از حیات خویش بریدم
ازان زمان که تو گفتی ز تشنگی جگرم سوخت
من آب سرد و گوارا بدون غم نچشیدم
گمان مدار که دیگر زیاد زنده بمانم
گواه قامت خمگشته است و موی سپیدم.
سعید ثعلبی همان رزمنده شجاعی است
.
..
...
....
.....
......
.......
........
.........
..........
...........
که این روزها به دلیل ضایعه شیمیایی و خس خس گلویش به ناچار از کپسول اکسیژن استفاده می کند
به نقل از این رزمنده عزیز:
... قبل از مجروحیت ام، در عملیات بیت المقدس برای آزادی خرمشهر از ناحیه دست چپ زخمی شدم و یک بار دیگر دچار موج انفجار شده بودم، با این همه دوباره به جبهه برگشتم. سال 62 در عملیات خیبر شیمیایی شدم.
... سال 65 نیز در شلمچه دچار مجروحیت شیمیایی عامل گاز اعصاب شدم. عراقی ها بعد از این که فاو را گرفتند، می خواستند شلمچه را هم بگیرند که ما آنجا بودیم. برای همین هواپیماها آمدند و ده تا ده تا بمب های گاز اعصاب ریختند. ما توی سنگرمان بودیم، رفتیم ماسک زدیم اما دیگر فایده ای نداشت. سه نفر بودیم که هر سه تشنج کردیم... و ...
برای بهبود حال این رزمنده شیمیایی عزیز سه صلوات بفرستید.
برای شما که امکان و فرصت رفتن به لاس وگاس و دیدن و لذت بردن از این تکنولوژی ها را ندارید، این گزارش فرصتی مناسب است که در جریان تازه ها قرار بگیرید.
1. تلویزیون 55 اینچی OLED HD سامسونگ
این یکی از دو OLED ای است که در نمایشگاه CES برای عموم به نمایش درآمد. این OLED که محصول شرکت سامسونگ است، صفحه نمایش 55 اینچی دارد و ضخامتش از انگشت کوچک ما هم کمتر است.
وضوح تصویری بسیار بالا و رنگ فوق اشباع از ویژگی های دیگر این OLED جذاب و دوست داشتنی است.
2. لپ تات Spectre شرکت HP
این لپ تاپ نمونه بارز مهندسی هوشمندانه است و از نزدیک بسیار شبیه به یک آیفون بزرگ می ماند. این ابزار چشم نواز دنیای تکنولوژی که حدود 1800 گزم وزن دارد، با دو حق انتخاب از میان پردازنده i3 یا i5 اینتل در دسترس است.
3. کادیلاک CUE
کادیلاک هم در این نمایشگاه یک خودروی کامپیوتری به نمایش گذاشته که البته هنوز در مرحله آزمایشی قرار دارد.
GPS سه بعدی، نشان دادن آب و هوا، بلوتوث و امکانات دیگر از جمله قابلیت های این خودروی رویایی هستند.
4. تصویربردار شخصی Swivl
یک ربات تصویربردار که به اندازه کافی هوشمند است و می تواند گلیم خود را از آب بیرون بکشد.
این ربات با نشانگر الکترونیکی خود قادر است هر کسی را به تصویر بکشد.
این وب کم که برای ضبط تصاویر شخصی بسیار مناسب است، میکروفونی دارد که حتی در زمان راه رفتن و حرکت کردن شما هم صدا را به خوبی، رسا و شیوا ضبط می کند.
5. هواپیمای اسباب بازی Wowee Foam Fighters
این هواپیمای کوچک اما زیبا قابلیت هایی دارد که هیچ هواپیمای دیگری ندارد.
این هواپیما را می توان به آی فون، آی پد، آی پاد، گوشی های هوشمند اندروید و تاچ وصل کرد.
وقتی بازی را روی دستگاه خود نصب کردید، می توانید از پرواز واقعی یک هواپیما در هنگام بازی لذت ببرید. این بازی هیجان انگیز قرار است در ماه آوریل عرضه شود.
6. تلویزیون 80 اینچ HD شارپ
تا حالا تلویزیونی را تصور کرده اید که هم نازک هم با قابلیت های بسیار بالا و هم بسیار بزرگ باشد. شارپ این رویا به حقیقت تبدیل کرده و تلویزیونی با این ویژگی ها ساخته است.
می توانید از دیدن رنگ های متنوع در صفحه نمایش این تلویزیون لذت ببرید، البته اگر روزی صاحب آن شدید!
7. خودروی Fisker Karma
خودروی هیبرید الکتریکی Fisker Karma به زودی به تولید انبوه می رسد و علاقه مندان به آن می توانند تجربه لذت بخش نشستن و رانندگی کردن در آن را تجربه کنند.
البته آنهایی که در نمایشگاه فرصت نشستن در آن را پیدا کردند، می گویند این خودرو مثل لباس به تنشان می نشیند!
8. تلویزیون Crystal LED سونی
سونی برای اولین بار تلویزیون Crystal LED دارای صفحه نمایش 55 اینچی را در این نمایشگاه عرضه کرد.
کیفیت تصویر در این LED به مراتب بالاتر از دیگر همتایانش است، چرا که این صفحه نمایش تصویر خود را با استفاده از 6 میلیون نقطه میکروسکوپی پخش می کند که به طور مستقیم از صفحه نمایش تابیده می شوند.
9. شارژر وایرلس Fulton Innovation
روشی تازه و نوآورانه برای شارژ کردن خودروهای برقی است که در نمایشگاه CES 2012 به نمایش درآمد.
یک سر این شارژ در پارکینگ شما نصب می شود و سر دیگر آن به کف خودرو وصل می شود.
در بهترین حالت این شارژر بی سیم خودروی برقی را 89% شارژ می کند و این تفاوت و نقص آن نسبت به شارژ سیمی است که 96% شارژمی کند.
برترین تلفنهای همراه هوشمند در نمایشگاه امسال CES
برترین تلفنهای همراه هوشمند نمایشگاه کالاهای الکترونیکی مصرفی (CES 2012) انتخاب شدند.
نمایشگاه کالاهای الکترونیکی مصرفی در لاسوگاس امسال در حالی برگزار میشود که برخلاف سال گذشته تلفنهای همراه تحت ویندوز از برتری زیادی نسبت به تلفنهای اندرویدی برخوردار بودند.
در این مطلب هفت تلفن همراه هوشمند که در نمایشگاه امسال CES عرضه شدهاند به انتخاب متخصصان معرفی شدهاند:
1- نوکیا Lumia 900
همکاری مایکروسافت و نوکیا در آمریکا سرانجام نتیجه داده و به تولید تلفن همراه هوشمند لومیا 900 انجامید. گفته میشود که این تلفن همراه قویترین تلفن همراه تحت ویندوز در جهان است.
2- اچتیسی تیتان 2
این تلفن جدید جایگزینی برای اچتیسی تیتان اولیه است و برروی آن دوربین قدرتمند 16 مگاپیکسلی نصب شده است که در مقایسه با دیگر گوشیهای موجود در بازار آمریکا، قویترین دوربین به شمار میرود. صفحه نمایش 4?7 اینچی این تلفن همراه نیز ازکیفیت بسیار بالایی برخوردار است.
3- موتورولا Droid Razar Maxx
این تلفن همراه هوشمند در آخرین روزهای سال گذشته میلادی رونمایی شد و یکی از مزایای آن علاوه بر فوق باریک بودن، عمر بسیار بالای باتری آن است، به طوریکه گفته میشود با یک بار شارژ میتوانید به مدت 21 ساعت با آن کار کنید. برروی این گوشی دوربین هشت مگاپیکسلی نصب شده است.
4- سامسونگ گالاکسی نوت
اگر تصور میکنید که صفحه نمایش 4?65 اینچی سامسونگ گالاکسی نکسوس بزرگ است، با دیدن گالاکسی نوت متعجب خواهید شد، زیرا صفحه نمایش این تلفن جدید به طور چشمگیری بزرگتر از نکسوس است.
این دستگاه در نگاه اول بیش از آنکه شبیه یک تلفن همراه باشد، بیشتر به یک تبلت کوچک شبیه است.
5- الجی اسپکتروم
تلفن همراه هوشمند جدید شرکت الجی قابلیتهای بالایی دارد که یکی از آنها صفحه نمایش بسیار با کیفیت 4?5 اینچی HD است.
در همین حال این گوشی از پردازشگر دو هستهیی 1?5 گیگاهرتزی بهره میبرد و برای آن حافظه 16 گیگابایتی در نظر گرفته شده است.
6- موتورولا Droid 4
این تلفن همراه نازکترین تلفن همراه هوشمند 4G LTE جهان به شمار میرود و برای آن صفحه کلید تمام فیزیکی تعبیه شده است.
7- سامسونگ گالاکسی نکسوس آن اسپریت
چیزی که بیش از همه در این تلفن هوشمند کمنظیر توجه مشتریان را به خود جلب میکند، صفحه نمایش 4?65 اینچی بسیار باکیفیت آن است. از دیگر برتریهای این تلفن میتوان به پردازشگر دو هستهیی قدرتمند آن اشاره کرد.
این تلفن اولین تلفن همراه هوشمند جهان است که از جدیدترین سیستم عامل آیسکریم ساندویچ اندروید بهره میبرد.
گوشیهای موبایل در CES 2012 غوغایی به پا کردند، موتورولا، سامسونگ و سونی گوشیهایی برای ارضای اشتهای سیریناپذیر به نمایش گذاشتند، نوکیا نخستین گوشی ویندوزی پشتیبانیکننده از شبکه 4G را معرفی کرد و اینتل هم پردازنده Atom کممصرف خود را با بهکارگیری آن در گوشی K800 شرکت چینی Lenovo به جهانیان شناساند.
HTC Titan II: این گوشی ویندوزی ، دوربین 16 مگاپیکسلی، صفحه نمایش 4?7 اینچی، پردازنده 1?5 گیگاهرتزی، لنز زاویه باز و دو فلش LED دارد، پشتیبانی از شبکه ارتباطی LTE از ویژگیهای این گوشی است.
Lumia 900 نوکیا با بدنه یکپارچه پلیکربناتیاش جلب توجه کرد، این گوشی صفحه نمایش 4?3 اینچی AMOLED دارد و نخستین گوشی ویندوزی است که از شبکه ارتباطی LTE پشتیبانی میکند. پردازنده این گوشی 1?4 گیگاهرتزی است.
سونی از اریکسون جدا شد و گوشی Xperia ion را با دوربین 12 مگاپیکسلی و نمایشگری که از عهده نمایش ویدئوهای با وضوح 720p برمیآید و پردازنده دو هستهای 1?5 گیگاهرتزی، گوشی شاخص دیگر این شرکت Xperia S بود که با صفحه نمایش 4?3 اینچی، دوربین 12 مگاپیکسلی و امکان ارتقا به اندروید 4?0 جلوهگری کرد.
گوشی Spectrum الجی، نمایشگر 4?5 اینچی با فناوری IPS دارد که رقیب فناوری ریتنیای آیفون محسوب میشود.
شرکت Huawei، دو گوشی Ascend P1 S و Ascend P1 را به نمایش گذاشت که هر دو صفحات نمایش سوپر AMOLED داشتند و بسیار کمضخامت بودند. گوشی Ascend P1 S با داشتن تنها 6?6 میلیمتر ضخمات، باریکترین گوشی هوشمند دنیا در حال حاضر محسوب میشود.
موتورولا، Droid 4 را به نمایش گذاشت، این گوشی که مجهز به اندروید 2?3 است، پردازنده دو هستهای 1?2 گیگاهرتزی دارد. داشتن یک کیبورد فیزیکی کشویی از مشخصات ویژه این گوشی است.
تبلتها
به نظر میرسید که در غیاب اپل و آیپد در CES، شاهد سر و صدای فراوان از سوی دیگر سازندگان تبلت و رقبای اپل باشیم، همین طور هم شد، اما اگر فروش تبلتهای اندرویدی اینقدر تحت الشعاع آیپد نبود، میتوانستیم حتی تبلتهای شگفتانگیزتری را هم ببینیم.
- Asus Memo 370T: این تبلت هفت اینچی مجهز به پردازنده چهارهستهای Tegra 3، قیمت جالبی دارد: فقط 250 دلار!
این تبلت اندروید 4?0 را اجرا میکند، یک گیگابایت رم و 16 گیگ حافظه دارد. وضوح صفحه نمایش آن 1280 د 800 است و از فناوری خوب IPS بهره میبرد. وزن این تبلت حدود 400 گرم است.
این تبلت، مجهز به خروجی میکرو HDMI و پورت میکرو USB است. دوربین پشتی آن 8 مگاپیکسلی است.
این تبلت زمانی که در سه ماهه دوم سال 2012 وارد بازار شود، با این مشخصات عالی و قیمت بسیار خوب، غوغایی به پا خواهد کرد، شاید به اندازه کیندل فایر در سال 2011!
- Acer Iconia Tab A700: این تبلت ، پردازنده چهارهستهای دارد و مجهز به اندروید 4?0 است. وضوح صفحه نمایش این تبلت 1925 در 1200 است و میتواند به راحتی از عهده نمایش ویدئوهای 1080p برآید. دوربین پشتی این تبلت 5 مگاپیکسلی است.
Acer Iconia Tab A200 تبلت 10 اینچی، دیگری بود که با داشتن پردازنده دوهستهای Tegra 2، قیمت مناسب 329 دلار دارد. این تبلت فعلا هانیکام را اجرا میکند اما امکان ارتقای آن به اندروید 4?0 وجود خواهد داشت.
- Excite X10 توشیبا: این تبلت اندرویدی 10?1 اینچی با بدنه آلومینیومی زیبایش، از پردازنده دوهستهای 1?2 گیگاهرتزی استفاده میکند. ضخامات آن 7?7 میلیمتر است، دوربین این تبلت 5 مگاپیکسلی است و صفحه نمایش با وضوح 1280 در 800اش از فناوری Gorilla Glass بهره میبرد. این تبلت 16 گیگی در سه ماهه اول سال 2012 با قیمت 529 دلار وارد بازار خواهد شد. البته این تبلت نسخه 32 گیگی 600 دلاری هم دارد.
تبلت Excite توشیبا کمضخامتترین تبلت دنیا محسوب میشود، اما باید دید ضخامت کم آن در کنار عملکرد متوسطش -در مقایسه با تبلتهای برتر- خریداران را مشتاق به پرداخت بیش از 500 دلار برای آن خواهد کرد یا نه!
- IdeaPad S2 لِنوو: این شرکت چینی جاهطلب، تبلتی شبیه تبلت ترنسفورمر شرکت Asus را در CES به نمایش گذاشت.
تبلت IdeaPad S2 پردازنده 1?5 گیگاهرتزی دو هستهای اسنپدراگون دارد، صفحه نمایش آن از فناوری IPS استفاده میکند و 1280 در 800 میزان وضوح آن است.
وزن این تبلت کمی بیشتر از یک کیلوگرم، البته با احتساب قسمت داک است. وقتی تبلت به داک متصل باشد، میتواند 20 ساعت پیوسته کار کند، در غیر این صورت شارژش برای 10 ساعت کفاف خواهد داد.
- اما IdeaTab K2 لِنوو از جهاتی مشخصات سختافزاری هیجانانگیزتری دارد، این تبلت هم اندروید 4?0 را اجرا میکند، اما مجهز به پردازنده چهارهستهای Nvidia Tegra 3 است، این تبلت در پشت یک قسمت برای شناسایی اثر انگشت کاربرش دارد که در میان تبلتها شاید وجود چنین چیزی بینظیر باشد.
دوربین پشتی این تبلت 8 مگاپیکسلی است. صفحه نمایش این تبلت هم از فناوری IPS بهره میبرد، اما نسبت به IdeaPad S2 میزان وضوح آن بیشتر است و به 1920 در 1200 میرسد که بسیار قابل توجه است.
- IdeaPad Yoga شرکت لِنوو هم از نظر طراحی جالبترین لپتاپ/تبلت CES بود، این گجت که ویندوز 8 را اجرا میکند، البته یک پروتوتایپ یا نمونه اولیه است، این لپتاپ/تبلت، 13?3 اینچی است، با 1?4 کیلوگرم وزن و 16?9 میلیمتر ضخامت، «یوگا» تبلت سبک و باریکی به شمار میآید.
چیز شاخص در این یوگا، همان طور که اسمش برمیآید این است که صفحه نمایشش را میتوان در زوایایی مختلفی نسبت به قسمت کیبورد قرار داد و از این لحاظ توانایی چرخش نزدیک به 360 درجه را دارد. به این ترتیب میتوان آن را در 4 موقعیت مختلف قرار داد و بر حسب نیاز مورد استفاده قرار داد.
یوگا از پردازنده Ivy Bridge اینتل استفاده میکند، 8 گیگ رم دارد وحافظهاش از نوع SSD با ظرفیت 256 گیگ است.
یوگا در نیمه دوم سال میلادی جاری وارد بازار میشود و قیمتاش 1200 دلار خواهد بود.
خرید یوگا برای کسانی که مردد هستند لپتاپ داشته باشند یا یا تبلت و همچنین کسانی که دوستدار سنتی ویندوز هستند، واقها مناسب به نظر میرسد.
- تبلت ضدآب Arrows Tab فوجیتسو: ویژگی شاخص این تبلت ضد آب بودن آن است. این تبلت 10?1 اینچی، پردازنده دوهستهای دارد و اندروید 3?2 را اجرا میکند، با این تبلت حتی میتوانید در حمام، «انگری بردز» بازی کنید!
- در انتها بد نیست تبلت جالب «فیونا» Fiona شرکت Razer را که البته فعلا در حد یک طراحی مفهمومی یا concept است را هم معرفی کنیم، این تبلت اگر وارد بازار شود، قیمتی کمتر از هزار دلار خواهد داشت.
به نظر میرسد که فیونا، نخستین تبلت ویژه گیم ویندوزی باشد. این تبلت از پردازنده Ivy Bridge اینتل و حافظه SSD استفاده میکند. صفحه نمایش آن 10?1 اینچی با وضوح 1280 در 800 است.
هر سال جوایز و تندیسهای مختلفی در جشنوارههای جهانی به فیلمسازان و سینماگران اهدا میشود که به لحاظ اهمیت هنری میتوان از جشنوارههای کن فرانسه با نشان نخل طلا، فستیوال برلین (خرس طلایی)، جشنواره ونیز ایتالیا (شیر طلا) و ... نام برد، اما مراسم اسکار که به صورت جشنواره برگزار نمیشود، بیش از 5000 داور به آثار رای میدهند و تنها نامزدهای اولیه و برگزیدگاناش در روزهای مختلفی اعلام میشوند، تندیسی به نام «اسکار» به برگزیدگانش اعطا میکند که علاوه بر مطرح شدن برگزیدگاناش و تضمین آینده کاری آنها، سینماگران را در ادامه پرتوان مسیر صنعت ـ هنر سینما یاری بسیار میدهد.
به گزارش ایران ویج ، از آنجا که جایزه گلدن گلوب عموما بر توفیق فیلمهای منتخب در مراسم اسکار تاثیر بسیاری میگذارد کسب این جایزه در بسیاری از موارد به کسب اسکار منتهی میشود. جایزه گلدن گلوب ( Golden Globe Award) نام مجموعه جوایزی است که هرساله در ایالات متحده آمریکا توسط اتحادیه مطبوعات خارجی هالیوود به بهترین تولیدات سینمایی و تلویزیونی اهدا میگردد.
این جایزه برای اولین بار در سال 1944 به فیلمهای تولیدی و محصولات تلویزیونی تعلق گرفت. مهمترین جایزه آکادمی با نام «بهترین فیلم» یکی از مهمترین رقابتهای فیلمسازان محسوب میشود. همچنین جایزه «یک عمر فعالیت هنری» یکی از مهمترین جوایز گلدن گلوب است که هرسال به یکی از بزرگان عرصه سینما و تلویزیون آمریکا داده میشود. این مراسم که پرفروغترین مراسم سینمایی جهان به شمار میآید و توسط آکادمی علوم و هنرهای تصاویر متحرک آمریکا اعطا میشود به نوعی معروفترین جایزه سینمایی جهان است.
جوایز اسکار که میتوان آن را مهمترین و یکی از پربینندهترین مراسم اعطای جایزه فیلم در جهان دانست، طی هشت دهه برگزاری همواره مورد توجه علاقهمندان سینما بوده است. اولین مراسم اعطای جوایز اسکار روز 16 می 1929 در هتل «روزولت» هالیوود برگزار شد تا برترینهای سالهای 1927 و 1928 برای فعالیتهای چشمگیر در سینما مورد تقدیر قرار بگیرند. آکادمی اسکار از 5830 عضو تشکیل شده است که با آرای خود، برندگان هرساله بخشهای مختلف این جایزه معتبر را انتخاب میکنند. در این میان، بازیگران با 1311 نفر، بیشترین حضور را دارند.
نام رسمی مجسمه اسکار، «نشان لیاقت آکادمی» است که یک تندیس طلایی بر روی یک پایه فلزی مشکیرنگ است که 34 سانتیمتر بلندی و 3/85 کیلوگرم وزن دارد. تا پیش از برگزاری دوره هشتادم اسکار، مجموعا 2687 جایزه اسکار اعطا شده است و بیش از 290 بازیگر موفق به دریافت آن شدهاند که 141 تن از آنان هنوز در قید حیات هستند.م:ایران ویج
مانده ام سر در گریبان
بی تو در شب های غمگین
بی تو باشد همدم من
یاد پیمان های دیرین
آن گل سرخی که دادی
در سکوت خانه پژمرد
آتش عشق و محبت
در خزان سینه افسرد
کنون نشسته در نگاهم
تصویر پر غرور چشمت
یک دم نمی رود از یادم
چشمه های پر نور چشمت
آن گل سرخی که دادی
در سکوت خانه پژمرد
هر چند نمیدانم خوابهایت را با که شریک میشوی اما هنوز ، شریک تمام بیخوابیهای من، تویی
من گریزانم از این خسته ترین شکل حیات
و از این غربت تلخ
که به اجبار به پایم بستند
می گریزم از شب
می گریزم از عشق
و تو ای پاک ترین خاطره ها
همه جا در پی تو می گردم...
مادر ای والاترین رویای عشق
مادر ای دلواپس فردای عشق
مادر ای غمخوار بی همتای من
اولین و آخرین معنای عشق
زندگی بی تو سراسر محنت است
زیر پای توست تنها جای عشق
مادر ای چشم و چراغ زندگی
قلب رنجور تو شد دریای زندگی
تکیه گاه خستگی هایم توئی
مادر ای تنهانرین ما وای عشق
یاد تو آرام می سازد مرا
از تو آهنگی گرفته نای عشق
صوت لالائی تو اعجاز کرد
مادر ای " پیغمبر زیبای عشق "
ماه من پشت و پناه من توئی
جان من ای گوهر یکتای عشق
دوستت دارم تو را دیوانه وار
از تو احیاء شد چنین دنیای عشق
ای انیس لحظه های بی کسی
در دلم برپا شده غوغای عشق
تشنه آغوش گرم تومنم
من که مجنونم توئی لیلای عشق
یک لحظه ... زندگی تو از دست می رود
وقتی کسی که هستی تو هست می رود
شاید که اندکی بنشیند کنار تو
اما کسی که بار ِ سفر بست می رود
آنکس که دل بریده ، تو پا هم ببرّی اش
چون طفلی از کنار تو با دست می رود
رفتن همیشه راه ِ رسیدن نبوده است
گاهی مسیر جاده به بن بست می رود
خسته ام دیگر ازین فریاد ها
خسته از بی مهری و بی دادها
خسته از دلبستگی و یاد ها
خسته از شیرین و از فرهاد ها
خسته ام از این همه دیوانگی
خسته از نادانی فرزانگی
خسته از این دشمنان خانگی
خسته ام ازین همه بیگانگی
خسته ام از گردش چرخِ فلک
خسته از تنهایی و شب های تک
خسته از ایمانم و تردید و شک
خسته از دیو و دَد و دوزو کلک
خسته ام دیگر ازین آوارها
خسته از سنگینی دیوارها
خسته از ظلم و بد و آزارها
خسته از بی یاری بیمارها
خسته ام از تابش مهر و قمر
خسته از نامردمی های بشر
خسته از بی فطرتان بی هنر
خسته ام از خستگی ها، بیشتر…
خسته ام، خسته ام…
دلخوش عشق شما نیستم من ای اهل زمین
عشق را در آسمان قلب و روح من ببین
عشق من در ذهن و در جان من است
عشق من تنها خدای ِ آسمان روشن است
عشق من یادش بود آرام دل ،
یاد او هر غصه ای را مرهم است
گر، به او دل خوش بدارم روز و شب
جان خسته کی فتد در تاب و تب ؟
گر سزاوار ره کویش شوم
فارغ از دنیا شده ، سویش روم
دل زقید بندها وا میشود
در بهشت اولینش باز ماوا میشود
مرغ دل تنها سبکبال و رها
رو بسوی عرش اعلا میشود
عاشق شدن چیز ساده ایست . . . مهم عاشق ماندن است ، بی انتها.. بی زوال.. تا ابد.. بی منت....!
بیخودی پرسه زدیم صبحمان شب بشود
بیخودی حرص زدیم سهممان کم نشود
ما خدا را با خود سر دعوا بردیم
و قسم ها خوردیم
ما به هم بد کردیم
ما به هم بد گفتیم
ما حقیقت ها را زیر پا له کردیم
و چقدر حظ بردیم که زرنگی کردیم
روی هر حادثه ای حرفی از پول زدیم
از شما می پرسم
ما که را گول زدیم ؟
نمی دانم چه می خواهم بگویم
زبانم در دهان باز بسته ست
در تنگ قفس باز است و افسوس
که بال مرغ آوازم شکسته ست
نمی دانم چه می خواهم بگویم
غمی در استخوانم می گدازد
خیال ناشناسی آشنا رنگ
گهی می سوزدم گه می نوازد
گهی در خاطرم می جوشد این وهم
ز رنگ آمیزی غمهای انبوه
که در رگهام جای خون روان است
سیه داروی زهرآگین اندوه
فغانی گرم وخون آلود و پردرد
فرو می پیچیدم در سینه تنگ
چو فریاد یکی دیوانه گنگ
که می کوبد سر شوریده بر سنگ
سرشکی تلخ و شور از چشمه دل
نهان در سینه می جوشد شب و روز
چنان مار گرفتاری که ریزد
شرنگ خشمش از نیش جگر سوز
پریشان سایه ای آشفته آهنگ
ز مغزم می تراود گیج و گمراه
چو روح خوابگردی مات و مدهوش
که بی سامان به ره افتد شبانگاه
درون سینه ام دردی ست خونبار
که همچون گریه می گیرد گلویم
غمی افتاده دردی گریه آلود
نمی دانم چه می خواهم بگویم
او سرسپرده می خواست ‚ من دل سپرده بودم
نه تلخم ، نه شیرین ، مزه ی بی تفاوتی میدهم این روزا ، جنس حالم زیاد مرغوب نیست
نمیدانم چه میخواهم خدایا / به دنبال چه میگردم شب و روز
چه میجوید نگاه خسته من/ چرا افسرده است این قلب پر سوز
باران را در آغوش می گیرم
و خودم را غرق در رویای بدون تو بودن می کنم
تو با آغوشی باز...
با آغوشی پر از نفس های پاییزی
به استقبالم می آیی...
و مرا تنگ در آغوشت می گیری
و یک نفس عمیق تو کافیست
برای دوباره جان دادنم در هوای بودنت...
فرق است میــان آنــکه یـــارش در بــر . . . با آنـــکه دو چشــم انتظـــارش بــر در
زن ها هم خــدایند . . . زیبــا ، انتقــام جو و عـاشق پیشه . . . می آفریننــد و انتظار پرســتش دارند
چون دوست دشمنی کرد دیگر چه می توان گفت
با یار ناجوانمرد دیگر چه می توان گفت
با محرمان غمناک بهمرهان ناشاد
با همدمان دم سرد دیگر چه می توان گفت
با بدقمار بدنرد با بد رگان نامرد
با رهزنان بی درد دیگر چه می توان گفت
مردانگی چو شد ننگ
بر مرد عرصه شد تنگ
فهلی چو خاری آورد
دیگر چه می توان گفت
در شهر خالی از مرد
با خاطری پر از درد
شبرو شب است و شبگرد
دیگر چه میتوان گفت
تو که در باور مهتابی عشق
رنگ دریا داری
فکر امروزت باش
به کجا می نگری
زندگی ثانیهای است
وسعت ثانیه را میفهمی؟
در شبی مهتابی
میشود در دل این ثانیه باران بشویم
وز دلی غمزده در بستر عشق
عقدها بگشائیم
گره از کار کسی باز کنیم
و تمامیت دنیامان را
از نم عاطفه لبریز کنیم
می شود مثل نسیم
بال در بال پرستو با شوق
بوسه بر قلب شقایق بزنیم
می شود غرق محبت بشویم
خودمان را به خدا بسپاریم
قلبمان را به صمیمیت عشق
دلمان را به امید
میشود همدم تنهائی یک دل بشویم
بودنت تنها نیست
تو خدا را داری
و من آرامش چشمان تو را
زندگی ثانیه ای است
وسعتش را دریاب
میشود در دل این ثانیه کامل بشویم
غم روی جوانی کرده پیرم
که نزدیک است از شوقش بمیرم
خردمندان همه دیوانه گردند
اگر بینند یار بینظیرم
دل و جان من از شادی هدف بود
چو چشم مست او میزد به تیرم
مرا بیدوست خوابی نیست، هرچند
کنی بستر ز خارا یا حریرم
به عهد کودکی هم دایهء من
به شهد عشق میآمیخت شیرم
ز بند هر که گوئی میگریزم
ولی از دام زلفت ناگزیرم
عکس های منتخب...
|